Η επιστολή για την ανάγκη αξιοποίησης των χώρων γύρω από το Χαριλάου

Με επιστολή που εστάλη προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους, ξεκίνησε την δράση της η ομάδα πρωτοβουλίας για τον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Απευθύνεται προς τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης μαζί με τους χάρτες της περιοχής γύρω από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, με σκοπό την υλοποίηση πρότασης για διάθεση χώρων για στάθμευση αυτοκινήτων κατά τις ημέρες και ώρες των αγώνων της ομάδας του Άρη.

Αναλυτικά:

“Αξιότιμε υποψήφιε δήμαρχε,

ως φίλαθλοι της ομάδας του Άρη και ως δημόσια πρόσωπα, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να θέσουμε υπόψη σας ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φίλαθλος κόσμος της ιστορικής αυτής ομάδας και να προτείνουμε την εύρεση μίας λύσης για το εν λόγω θέμα. Η βασική προσδοκία μας είναι η ενθάρρυνση της προσέλευσης των φιλάθλων στο γήπεδο, όχι μόνο για την υποστήριξη της ομάδας του Άρη αλλά και για την διευκόλυνση της επαφής του κόσμου με τον χώρο του αθλητισμού (εντός του γηπέδου σε κλειστούς χώρους στεγάζονται κολυμβητήριο, γήπεδα μπάσκετ, βόλλευ, αίθουσες γυμναστικής κ.λπ.).

Το γήπεδο του Άρη βρίσκεται σε περιοχή η οποία τα τελευταία 30 χρόνια πυκνοδομήθηκε και όπου πλέον η στάθμευση των αυτοκινήτων των φιλάθλων κατά το ολιγόωρο διάστημα των εντός έδρας αγώνων του Άρη είναι σχεδόν απαγορευτική, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στις οικίες τους και ως εκ τούτου καταλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων θέσεων.

Κάνοντας έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου «Κλ. Βικελίδης», εντοπίστηκαν αδόμητοι χώροι οι περισσότεροι από τους οποίους φαίνονται να ανήκουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στους οποίους θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χώροι προσωρινής στάθμευσης για τις ημέρες και ώρες αγώνων και μόνο.

Αυτοί βρίσκονται σε δύο σημεία:

Η εγγύτερη περιοχή στο γήπεδο Χαριλάου βρίσκεται στην συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Βούλγαρη, όπου εντοπίζονται κάποια αδόμητα οικόπεδα με τα εξής ΚΑΕΚ 190448913033, 190448913034, 190448913043 και 190448913044, όπως επίσης και στη συμβολή των οδών Αλκμήνης και Δημ. Παπαδόπουλου με ΚΑΕΚ 190447655008.

Η δεύτερη περιοχή βρίσκεται στα «Τροχιοδρομικά» (οδοί Γιάννη Αγγέλου, Αναξιμάνδρου, Δημάρχου Παπαδόπουλου, Δημάρχου Γιαννούση, Ιερέως Καρατάσιου, Μητρ. Παντελεήμονος, 14ης Σεπτεμβρίου), όπου εντοπίζονται οικόπεδα με τα ακόλουθα ΚΑΕΚ 190447212001, 190447237001, 190447233001, 190447232001, 190447231001, 190447227001.

Η πρότασή μας συνίσταται στη διάθεση των παραπάνω χώρων για πρόσκαιρη στάθμευση κατά την διάρκεια των αγώνων της ομάδας, όπως επίσης και στην κατάλληλη διαμόρφωσή τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Να σημειωθεί ακόμη ότι ζητείται η παραχώρηση των χώρων υπό την έννοια της πρόσκαιρης στάθμευσης και όχι αυτής του μόνιμου επαγγελματικού σταθμού αυτοκινήτων. Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η διαμόρφωσή τους ως χώρων πρασίνου, με δάπεδα των οποίων η επίστρωση πραγματοποιείται με ήπια υλικά (π.χ. διάτρητοι κυβόλιθοι) ώστε να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία του φυσικού εδάφους. Παράλληλα δε, προτείνεται να γίνουν δενδροφυτεύσεις και να τοποθετηθούν ελαφρού τύπου περιφράξεις, για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γνωστό σε όλους ότι για θέματα που αφορούν σε ιδιοκτησίες ακινήτων απαιτούνται χρόνιες και επίπονες προσπάθειες και ενέργειες διευθετήσεων, αποζημιώσεων, κ.λ.π.. Αν υπάρξει όμως, πραγματικό ενδιαφέρον από πλευράς δημάρχου να βοηθήσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία της πόλης, οι σκόπελοι μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης άλλωστε διαθέτει πολύ καλά στελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες που μπορούν να διερευνήσουν το θέμα περαιτέρω, εφόσον κρίνετε από πλευράς σας ότι η βοήθεια προς ένα ιστορικό και εξαιρετικά δημοφιλές αθλητικό σωματείο βοηθά στην ανάπτυξη της αθλητικής ιδέας.

Με εκτίμηση,

Βαλεργάκης Νίκος (τ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης)

Βένος Γιάννης (Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Παικτών  του Άρη)

Καϊτετζίδης Ιγνάτιος (Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη)

Καραγιάννης Γιάννης (Δήμαρχος Λαγκαδά)

Κωνσταντόπουλος Γιώργος (τ. Βουλευτής Πιερίας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος)

Χρυσόγονος Κώστας (Ευρωβουλευτής)”.

To Top