Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει Plan B!

Παρά τις εξαγγελίες του Μπερτομέου τον προηγούμενο μήνα αλλά και όσα διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες, η Ευρωλίγκα διέψευσε… τον εαυτό της ανακοινώνοντας ότι δεν έχει κανένα Plan B για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων της Euroleague με τους εκπροσώπους των εθνικών πρωταθλημάτων έβγαλε… είδηση. Για την ακρίβεια, ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει κανένα Plan B για την ολοκλήρωση της σεζόν και πως για την ώρα δεν προβλέπονται αλλαγές στο καλεντάρι ή το format της διοργάνωσης.

Βέβαια, αυτά είναι αντίθετα με όσα τόνιζε νωρίτερα στην σεζόν ο ίδιος ο Μπερτομέου, που είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ότι η Euroleague έχει στο τραπέζι εναλλακτικά σχέδια για την φετινή σεζόν, η οποία έχει φυσικά… χτυπηθεί από την πανδημία του Covid-19.

Βέβαια παρά τα όσα δηλώνει επισήμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι αναζητείται τρόπος για να τελειώσει η σεζόν καθώς δείχνει αδύνατον να μην προκύψει πρόβλημα με τόσα lock down ανά την Ευρώπη και τα χρονικά περιθώρια να είναι εξαιρετικά στενά, μη επιτρέποντας νέες αναβολές.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Ακολουθώντας τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τα ταξίδια, την καραντίνα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα lockdowns και τους θεατές στα γήπεδα, η Euroleague Basketball προσκάλεσε αθλητικούς διευθυντές από 11 εθνικά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν άπαντες και αντάλλαξαν πληροφορίες μεταξύ τους για τα υπάρχοντα δεδομένα.

Οι διοργανωτές συναντήθηκαν με τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος της Euroleague, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων από τις Αδριατική Λίγκα, Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Γαλλία, Βέλγιο και την UBL, εκπρόσωπο των πρώην σοβιετικών χωρών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να μοιραστούν πληροφορίες μεταξύ των λιγκών που έχουν ομάδα που αγωνίζονται στην Euroleague και το Eurocup με σκοπό όλες οι πλευρές να είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα πλάνο για τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, όπως επίσης να βελτιώσουν τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα τους.

Η Euroleague δεν μοίρασε προτάσεις για εναλλακτικά καλεντάρια ή εναλλακτικό σύστημα διεξαγωγής για τη σεζόν 2020-2021.

Κατά τη διάρκεια του μίτινγκ, η Euroleague και κάθε διοργανωτής μοιράστηκαν την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά του, τους ειδικούς κανόνες που έχουν θεσπιστεί γι’ αυτή τη σεζόν, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η αναβολή ή μετάθεση αγώνων, ο αριθμός των αγώνων που έχουν αναβληθεί, ο αριθμός των ομάδων, οι παίκτες και οι διαιτητές που έχουν προσβληθεί από την covid-19, τα βραχυπρόθεσμα πλάνα, οι ημερομηνίες που θα αποτελέσουν προτεραιότητα ή θα αποφύγουν τον επαναπρογραμματισμό αγώνων και τους κυβερνητικούς ή κοινωνικούς περιορισμούς που μπορεί να έχουν οριστεί.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ένα κοινό ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τη σεζόν, δηλώνοντας τη σιγουριά τους πως όλοι οι ειδικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί θα το επιτρέψουν, δουλεύοντας σε ένα συνεργατικό περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο και κάνοντας την προστασία της υγείας όλων όσων συμμετέχουν στις διοργανώσεις τον πρωταρχικό τους στόχο.

Η υγεία και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί στις διάφορες διοργανώσεις, δείχνουν κοινές αρχές  στη μεγάλη πλειονότητα των περιοχών».

To Top