Η Ευρωλίγκα απάντησε στον Βασιλακόπουλο

Η Ευρωλίγκα απάντησε στις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι ευπρόσδεκτος στα γραφεία της, ξεκαθάρισε πως οι λογαριασμοί της ελέγχονται και ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν θα πρέπει να διοικείται με πολιτική «υπακοής».

Αναλυτικά η απάντηση από το γραφείο της EuroLeague Basketball:

«Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου εναντίον της EuroLeague δεν προκαλούν έκπληξη δεδομένου ότι είναι σύμφωνες με το μακρόχρονο και παράλογο ιστορικό των πράξεών του εναντίον της EuroLeague και των συλλόγων της. Πράξεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν πρόσφατα από τις πιέσεις που άσκησε στους ελληνικούς συλλόγους να μην συμμετέχουν στην EuroLeague, καθώς επίσης και με την παράνομη απαγόρευση των Ελλήνων διαιτητών που «σφυρίζουν» στην EuroLeague, να μην παίρνουν μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν ορισμένα σημαντικά σημεία:

– Όλοι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα γραφεία της EuroLeague. Ο κ. Βασιλακόπουλος παραμένει πολύ ευπρόσδεκτος να τα επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή.

– Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, οι λογαριασμοί της EuroLeague ελέγχονται συχνά από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες ελεγκτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Επιπλέον, οι λογαριασμοί εγκρίνονται από τους συλλόγους , καθώς είναι μέτοχοι της εταιρείας, άρα και ιδιοκτήτες της. Αυτό συμβαίνει σε κάθε εταιρεία στον κόσμο που έχει παρόμοια δομή ιδιοκτησίας.

Είναι η ισχυρή πεποίθηση της EuroLeague ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να διοικείται μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και όχι με πολιτική “υπακοής” όπως προτείνει ο κ. Βασιλακόπουλος».

To Top