ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η μεγάλη αγάπη του σμηναγού για τον Άρη: Μέλος του συλλόγου και της Μοίρας διώξεως… “ΑΡΗΣ”! (photos)

Η αγάπη του Στάθη Τσιτλακίδη για τον Άρη ήταν μεγάλη και το έδειχνε, με όποιον τρόπο μπορούσε.

Ο αδικοχαμένος σμηναγός, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος για την πατρίδα, ήταν μέλος της Μοίρας Διώξεως βομβαρδισμού με την ονομασία “ΑΡΗΣ”, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Όπως αναφέρει σχετικά το σάιτ της Πολεμικής Αεροπορίας: “Το έμβλημα της Μοίρας πήρε τη σημερινή του μορφή το 1974. Ο θεός Άρης “εκσυγχρονίστηκε” σε σχέση με το προγενέστερο έμβλημα, αφού αντί για δόρυ κρατάει μια βόμβα 2000 λιβρών. Στο φόντο εμφανίζεται η διεθνής μασκότ των F-4 Phantom, o Spooky, καθώς η Μοίρα επιχειρεί με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών πάνω από 35 χρόνια. Μέσα στο έμβλημα υπάρχει η επιγραφή “Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ”, δηλαδή φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες στους γιους τους όταν τους παρέδιδαν την ασπίδα για τη μάχη: “Ή να την φέρεις νικητής ή να σε φέρουν πάνω της νεκρό”.

Λόγια με έντονο συμβολισμό!

Ο Στάθης Τσιτλακίδης ήταν μέλος του Α.Σ. Άρης, μέλος του Super3 Πάτρας και όποτε του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα. Ο θεός του Πολέμου, όμως, τον συνόδευε σε καθεμία από τις χιλιάδες πτήσεις του

Δείτε εικόνες από το σκάφος και την παρουσία του στον σύνδεσμο της Πάτρας:

To Top