Η παρωδία συνεχίζεται! Η ΕΠΟ πετάει το μπαλλακι στο διαιτητικό για το ποιες ομάδες πέφτουν!

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα με θέμα την έγκριση των προκηρύξεων της Super League και της Football League, που αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την πρώτη και θα προβιβαστούν από τη δεύτερη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αποφάσισε -προφανώς κατά παράβαση και παράκαμψη της αρμοδιότητάς του να εγκρίνει τις προκηρύξεις των Ενώσεων-μελών του και με εξάμηνη καθυστέρηση, που αποτελεί δυσφήμιση για το άθλημα και για το κύρος των πρωταθλημάτων- να παραπέμψει την υπόθεση στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Το οποίο είναι δικό της όργανο.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Λευκό ψήφισαν οι εκπρόσωποι της Super League, καθώς και ο πρόεδρος της Football League.

Η ΕΠΟ θα προσφύγει στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο με υπόμνημα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει σχετικά: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε όπως παραπέμψει προς επίλυση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο την υπόθεση των προκηρύξεων για τα πρωταθλήματα περιόδου 2013-2014 της Super League και της Football League.

Η απόφαση ελήφθη βάσει του άρθρου 2 παρ. 3-Α, εδάφιο ιβ του Καταστατικού της ΕΠΟ και μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την άρνησή τους παρά τη σχετική πρόβλεψη στους κανονισμούς, να προσφύγουν προς επίλυση της διαφοράς τους στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο”.

Από την πλευρά της, η Super League εξέφρασε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ -μέσω των εκπροσώπων της- την άποψη ότι η απόφαση αυτή έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ πιο πριν και όχι με τόση καθυστέρηση.

To Top