Η Περιφέρεια ενέκρινε 20.000.000 (κρατικά) ευρώ για το γήπεδο του… Μελισσανίδη!

Τελείωσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που, μεταξύ άλλων, είχε ως θέμα συζήτησης τη σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το γήπεδο της Ένωσης στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η διαδικασία επικύρωσε και τυπικά τη χρηματοδότηση του γηπέδου του… Μελισσανίδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Συγκεκριμένα, οι όροι της σύμβασης εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η ΑΕΚ μπορεί να υπολογίζει στα 20 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για το δεύτερο στάδιο του χτισίματος του γηπέδου. Με απλά λόγια; Κρατικά χρήματα δίνονται για να γίνει ένα ιδιωτικό γήπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει εντέχνως, τα 20.000.000 ευρώ της περιφέρειας (τα οποία ενέκρινε αρχικά ο Σγουρός και μετέπειτα… ευλόγησε η Δούρου) δεν πάνε άμεσα για το γήπεδο, αλλά για έργα… πέριξ του γηπέδου, για έργα υποδομής κοκ.

Την ίδια ώρα, παραχωρούνται 30 στρέμματα του δημοσίου στον ΠΑΟΚ, μέσω πάντα του Ερασιτέχνη, ετοιμάζονται να γκρεμιστούν σχολεία κτλ  και η ζωή συνεχίζεται…

Φυσικά, το θέμα είναι η οικογένεια του Άρη τι κάνει για τα δικά της δικαιώματα και το κατά πόσο είναι σε θέσεις μάχης να εξασφαλίσει όλα εκείνα που προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί; 

Παράλληλα, ο Nίκος Φίλης μιλώντας στην «Ertopen» δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, στα όρια του ιστορικού γηπέδου. Αυτό είναι δικαίωμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πιστεύουν στην ΑΕΚ, γι’ αυτό και άλλωστε υπάρχει έτοιμη η χρηματοδότηση των 20 εκ. Υπάρχει ένα ζήτημα όμως, ποιο θα είναι το σχέδιο αυτού του γηπέδου. 

Είναι δυνατόν, το γήπεδο αυτό να γίνει κατά παράβαση της οικιστικής νομιμότητας, εις βάρος του άλσους, με οικοπεδοποίηση μέρους αυτού; Είναι δυνατόν να γίνει με τα μεγαλομανιακά σχέδια, που προωθήθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις, δηλαδή όχι απλώς γήπεδο, για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά και τεράστια εμπορικά κέντρα τύπου Mall που θα κλείσουν τα μικρότερα μαγαζιά και θα νεκρώσουν την ευρύτερη περιοχή γύρω»; 

Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι όλα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν με κατεύθυνση πάντα την κατασκευή του νέου γηπέδου, στα όρια του παλιού, ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ. Όμως πρόσθεσε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει πάει σχέδια δεσμευτικά, ούτε αίτηση άδειας για να χτιστεί το γήπεδο. Όχι μακέτες, σχέδια». 

Συναισθανόμενος την ανάγκη δημιουργίας του γηπέδου χωρίς χρονοτριβή, παρόλο που η συζήτηση μπορεί αν κρατήσει εις μάκρος, απηύθυνε ένα μήνυμα μέσω της συχνότητας της ΕΡΤopen στους οπαδούς, τους ανθρώπους της ΑΕΚ, τους αθλητές και τους παλαίμαχους: 

«Είμαστε πολίτες κατ’ αρχήν και είναι αδιανόητο, να θέλουν να μας οδηγήσουν στο να παραιτηθούμε από την ολοκληρωμένη ιδιότητα του πολίτη. Πολίτες με προβλήματα και με αξιώσεις, με καθήκοντα, υποχρεώσεις και διεκδικήσεις. Πολίτες που δεχόμαστε την οικονομική κρίση στο πετσί μας, την υπερφορολόγηση, την ανεργία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και είναι ανάξιο της ιδιότητας του πολίτη, μοναδικό κριτήριο για τη ζωή μας είναι αν και πως θα γίνει το μεγαθήριο της ΑΕΚ ή μιας άλλης ομάδας. 

Είμαστε πολίτες και όχι οπαδοί και είναι κατάντημα, για το πολίτευμά μας, ότι αποσύρεται ο κόσμος από την πολιτική και από την δημόσια σφαίρα και υποκαθίσταται αυτό το κενό, από στρατούς ιδιωτικούς, οπαδικούς στρατούς, στρατούς ομάδων ποδοσφαιρικών και όχι φιλάθλων και όχι μόνο αλλά και κομματικών. Ο χουλιγκανισμός είναι ένα πράγμα οριζόντιο δεν σταματά μόνο στο ποδόσφαιρο. Να μην εμπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό. Κατάντημα να χτυπούν προσωπικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν θα υπάρχει ούτε ένας ΑΕΚτζής που θα ψηφίσει με κριτήρια οπαδικής τύφλωσης, αλλά θα ψηφίσει όπως αρμόζει στην παράδοση της προσφυγικής αυτής ομάδας με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα»”.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

To Top