ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ροπή προς την FIBA και το ανοικτό παράθυρο για την Ευρωλίγκα με wild card!

Ο Άρης δεν έχει δώσει ακόμα την οριστική απάντησή του στην FIBA για τη συμμετοχή στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αυτό διότι ενδεχομένως να εξετάζει το ενδεχόμενο να παίξει στην Ευρωλίγκα την επόμενη χρονιά!

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Νίκος Λάσκαρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και άλλα στελέχη της FIBA στη Γενευή. Εκεί υπογράμμισε ρητά ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του Άρη στη καινούρια διοργάνωση, ότι υπάρχει… ροπή προς αυτή τη κατεύθυνση, αλλά είναι όλα ανοικτά, διότι δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν ξεκαθαρίσει και πρώτο από όλα το οικονομικό.

Την ίδια ώρα από την Βαρκελώνη, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ευρωλίγκας υπό τον Τζόρντι Μπερτομέου με εκπροσώπους 27 ομάδων μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Παπακυριάκης, προκύπτει η πληροφορία ότι ενδεχομένως να γίνουν 20 από 16 οι ομάδες της Ευρωλίγκας και βάσει αυτού του δεδομένου, να δοθεί wild card στους κίτρινους, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι να δημιουργήσει ομάδα με ένα μπάτζετ τουλάχιστον 2,5 – 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Και εκεί ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα εγγυημένα έσοδα από την συμμετοχή.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κίτρινοι θα έχουν μέσα στο επόμενο 10ήμερο κι άλλες επαφές, και με τις δύο πλευρές, πριν καταλήξουν στην οριστική τους απόφαση.

Σε ότι αφορά την FIBA ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποκάλυψε στο sport24.gr πως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν ήδη συμφωνήσει να παίξουν στη νεοσύστατη διοργάνωση.

To Top