Η συνέχεια της… παρωδίας! Πότε θα γίνει το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός και το αίτημα για αλλαγή έδρας

Όπως είναι από νωρίτερα γνωστό, ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε, την ώρα που σε χειρότερες συνθήκες ο Άρης αναγκάστηκε να δώσει δυο παιχνίδια, με Λαμία και Γιάννενα.

Βάσει κανονισμού, όταν ένας αγώνας αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών, ορίζεται να διεξαχθεί εκ νέου ένα 24ωρο αργότερα, δηλαδή αύριο το μεσημέρι.

Την προσεχή Κυριακή, ωστόσο, είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και σύμφωνα με άλλη, ρητή διάταξη του Κανονισμού, μια ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος ή κυπέλλου, αν δεν μεσολαβεί ενδιάμεσα ένα καθαρό 48ωρο, δηλαδή δύο ολόκληρες ημέρες, χωρίς να προσμετρώνται οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων.

Αν δηλαδή ο αγώνας Κυπέλλου διεξαγόταν αύριο Παρασκευή (12/2), θα έπρεπε να μεσολαβήσει ολόκληρο το Σάββατο, ολόκληρη η Κυριακή και το ντέρμπι να διεξαχθεί την Δευτέρα.

Συνεπώς, το ματς Κυπέλλου αναβλήθηκε επ’ αόριστο, με τον Κανονισμό από εκεί και πέρα να αναφέρει ότι πρέπει να διεξαχθεί εντός 15 ημερών (αν υπάρχουν ημερομηνίες).

Το αίτημα να γίνει το πρώτο ματς στη Λεωφόρο

Είναι, εξάλλου, γεγονός, ότι από την ημέρα της κλήρωσης, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε υποβάλει αίτημα στην ΕΠΟ να αλλάξει η σειρά των αγώνων. Δηλαδή το πρώτο ματς να γίνει στη Λεωφόρο και το δεύτερο στους Ζωσιμάδες, γνωρίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες αυτή την εβδομάδα θα είναι δυσμενείς.

Με το αίτημα του ΠΑΣ, είχε συμφωνήσει και ο Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα αυτό απάντησε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι βάσει Κανονισμού, η αλλαγή της έδρας είναι παράνομη.

 

 

To Top