Η τρόικα «καίει» την Αθήνα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004

Να καλυφθούν οι υπερβάσεις στις δαπάνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είτε από την οργανωτική επιτροπή είτε από τα δημόσια ταμεία απαιτεί η τρόικα.

Μαύρη τρύπα τουλάχιστον 16 δισεκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η τρόικα από τις υπερβάσεις στις δαπάνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος για το διάσημα 2001-2006 που πραγματοποιήθηκε πριν επτά χρόνια. Μάλιστα, οι δανειστές ζητούν να καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό είτε από την οργανωτική επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου, είτε από τα δημόσια ταμεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά».

Αν και ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε αποστείλει στοιχεία που ανέφεραν πως οι δαπάνες του Δημοσίου και της οργανωτικής επιτροπής ήταν τελικά μικρότερες κατά 500 εκατ. ευρώ από την αρχική πρόβλεψη των 8,95 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα στοιχεία που ήρθαν αργότερα στη δημοσιότητα έδειξαν διαφορετικά πράγματα. Διαπιστώθηκε επί παραδείγματι πως μόνο για τα καύσιμα των μελών της ολυμπιακής επιτροπής δόθηκαν 5 εκατ. ευρώ, πως η αμοιβή του συμβούλου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν 1,3 εκατ. ευρώ το μήνα ή πως το ποσό για την ανακατασκευή του ΟΑΚΑ από τα 3,9 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε στα 398,9 εκατ. ευρώ (υπέρβαση κατά 12.771%) ή αυτό του Καυτανζογλείου από 1,1 εκατ. ευρώ σε 66,8 εκατ. ευρώ (υπέρβαση κατά 6.073%).

πηγή: sportfm.gr

To Top