Η Τσέλσι ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα για μάνατζερ στην Premier League

Η Τσέλσι ξόδεψε 75,14 εκατομμύρια λίρες (93,39 εκατομμύρια δολάρια) σε αμοιβές διαμεσολαβητών και μάνατζερ τον περασμένο χρόνο, σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου που πληρώνουν οι σύλλογοι της Premier League, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (12/4) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA).

Συνολικά, η FA ανέφερε ότι οι σύλλογοι της Premier League ξόδεψαν 409,5 εκατομμύρια λίρες σε αμοιβές διαμεσολαβητών και μάνατζερ για τους 12 μήνες από την περίοδο της 1ης Φεβρουαρίου 2023.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η δεύτερη με τις υψηλότερες δαπάνες στην κορυφαία κατηγορία με 60,62 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (34 εκ.), η Λίβερπουλ (31,5 εκ.) και η Άρσεναλ (24,76 εκ.) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Αλλά οι δαπάνες της Τσέλσι μόνο για τις αμοιβές των μάνατζερ ήταν περισσότερες από αυτές που πλήρωναν οι περισσότεροι σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας για μεταγραφές.
Επίσης, ξεπέρασε το συνδυασμένο σύνολο των αμοιβών μάνατζερ που πληρώθηκαν από συλλόγους της Championship (61,34 εκατομμύρια λίρες).

Μετά την εξαγορά της Τσέλσι από τον Αμερικανό Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital, «στοιχημάτισαν» μεγάλα ποσά σε νεαρούς παίκτες που υπογράφουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια, ξοδεύοντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μεταγραφές από τότε που αγόρασαν τον σύλλογο τον Μάιο του 2022.

To Top