Η F1 θέλει σπριντ αγώνες σε ιστορικά Grand Prix

Δια στόματος Στέφανο Ντομενικάλι η Formula 1 θέλει να κάνει σπριντ αγώνες σε ιστορικά Grand Prix.

Ο πρώτος στο Σίλβερστον έχει ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσει άλλος ένας στη Μόντσα τον Σεπτέμβριο. Ο τρίτος αγώνας δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά η αρχική σκέψη ήταν για την πίστα του Ιντερλάγκος στη Βραζιλία, εφόσον το GP θα πραγματοποιηθεί.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, που είναι ο CEO της Formula 1, σε μια συνομιλία του με επενδυτές, που δημοσιεύει το motorsport.com, είπε: «Η ιδέα για τους sprit αγώνες ήταν να προσφέρουμε κάτι νέο σε όλους τους εμπλεκόμενους στην F1. Έχουμε πει ότι θέλαμε να το δοκιμάσουμε τρεις φορές. Η μία στο Σίλβερστον, η δεύτερη θα είναι στη Μόντσα και η 3η θα είναι στο τέλος της σεζόν στη Βραζιλία. Στο τέλος αυτών των δοκιμών θα έχουμε ένα πλάνο για το επόμενο βήμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από τον πρώτο αγώνα στο Σίλβερστον, η ανταπόκριση που πήραμε από τις ομάδες, τους οδηγούς και τα μίντια ήταν θετική. Ακόμα και από τους διοργανωτές, γιατί είχαμε κάτι καινούριο κάθε μέρα. Οι άνθρωποι που πήγαν στην πίστα την Παρασκευή είδαν κατατακτήριες δοκιμές. Επομένως, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν πολύ θετικό. Αυτό έφερε αυξημένο ενδιαφέρον από την τηλεόραση αλλά και από άλλους συνεργάτες. Έχουμε ήδη δει ότι το οικονομικό αποτέλεσμα είναι θετικό».

Ο Ιταλός όμως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια να γίνονται σπριντ αγώνες σε όλα τα Grand prix γιατί δεν είναι όλες οι πίστες κατάλληλες: «Φυσικά έχουμε πλάνο για το μέλλον. Το διαμορφώνουμε συνεχώς και κάνουμε μικρορυθμίσεις μετά τα σχόλια που έχουμε λάβει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν κινηθούμε όπως πρέπει στο μέλλον, δεν θα έχουμε σπριντ σε κάθε αγώνα. Έχουμε ιδέες για να δημιουργήσουμε ένα ειδικό φορμάτ σε συγκεκριμένα ιστορικά grand prix, να προσφέρουμε συγκεκριμένες ανταμοιβές και να δώσουμε κάτι παραπάνω στην ήδη απίστευτη πλατφόρμα της F1».

To Top