Η Superleague ζητάει το άνοιγμα των ακαδημιών από τους Λοιμωξιολόγους

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/4 η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα κληθεί να απαντήσει στο αίτημα της Superleague να ξεκινήσει η δραστηριότητα στα πρωταθλήματα των Ακαδημιών.

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η δραστηριότητα και στα πρωταθλήματα των ακαδημιών. Η Σούπερ Λίγκα κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και περιμένει στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/4 να πάρει την απάντηση για τα πρωταθλήματα Κ19, Κ17, Κ15, ελπίζοντας ότι θα είναι θετική. Να σημειωθεί ότι τα πρωταθλήματα των Ακαδημιών της Λίγκας έχουν σταματήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η Κ15 από τον περασμένο Μάρτιο!

«Είμαστε από τον Μάρτιο όπου τα παιδιά έχουν προπονηθεί ελάχιστα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί την Παρασκευή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων» τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Μπουτσικάρης, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

«Ευελπιστούμε ότι θα συζητηθεί, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αθλητές μας έχουν μειωμένα κρούσματα σε covid. Τι τους λέμε; Να πάρουμε 500-600 παιδιά από τις πλατείες και να τα βάλουμε στα γήπεδα με τεστ. Τα πράγματα είναι πολύ οριακά, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας. όταν πάρουμε πράσινο φως έχουμε οργανώσει συνάντηση με φορείς ομάδων για να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει βέβαια, να αλλάξουμε το format μας γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες» πρόσθεσε.

 

To Top