Η UEFA καλεί ομοσπονδίες-συλλόγους σε …πόλεμο με την FIFA για το Μουντιάλ συλλόγων

Σε ανοιχτό…πόλεμο βρίσκονται UEFA και FIFA, με αφορμή το νέο διευρυμένο Μουντιάλ συλλόγων που σχεδιάζει ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, κάλεσε και τις 59 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να βρεθουν απέναντι στη FIFA, καλώντας  σύσσωμο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να απορρίψει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες, που ο Ινφαντίνο θέλει να επικυρώσει στην ολομέλεια της FIFA στα μέσα του επόμενου Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Η FIFA έχει σχεδιάσει μια νέα μορφή για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων με τη συμμετοχή 24 ομάδων, που θα είναι οι καλύτερες από κάθε ήπειρο. Η κατανομή αναφέρεται  σε δώδεκα για την UEFA, τέσσερις για την CONMEBOL (Νότια Αμερική), δύο για την AFC (Ασία), δύο για την  CAF (Αφρική), δύο για την CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική), μία θέση για την OFC (Ωκεανία) και ακόμη μία για τον οικοδεσπότη. Θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους τριών ομάδων και η πρώτη θα πηγαίνει κατευθείαν στους προημιτελικούς. Το τουρνουά θα διαρκέσει 17 ημέρες και θα διεξάγεται την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου στη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών (Confederations Cup).

To Top