Θα είναι ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας το κύκνειο άσμα του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Ο κορυφαίος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες έχει θεωρηθεί από πολλούς ως το καλύτερο απόκτημα της ομάδας στη μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή. Τον Ιανουάριο του 2020 μεταγράφηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι 55 εκατομμυρίων λιρών και έχει στο ενεργητικό του 79 γκολ και 62 ασίστ σε 230 αγώνες. 

Τον Απρίλιο του 2022, ο Πορτογάλος διεθνής παίκτης υπέγραψε νέο συμβόλαιο, το οποίο ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν 2025-2026, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το 2027. Ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα φαίνεται ότι σκοπεύει να κοιτάξει και για άλλες επιλογές μετά τον τελικό του Κυπέλλου της Αγγλίας εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και το Euro.  

Τι Λένε οι Φήμες; 

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα, πιστεύουν ότι ο 29χρονος Πορτογάλος πλέι μέικερ θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα λιγότερο απαιτητικό πρωτάθλημα από αυτό της Premier League, αφού δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι από τη Σαουδική Αραβία, που έχουν κατά καιρούς εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να τον αποκτήσουν.  

Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει φήμες, που θέλουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σκοπεύει να τον ανταλλάξει με τον μέσο της Μπαρτσελόνα, Frenkie de Jong με μία συγκλονιστική συμφωνία. Τέτοια ποσά βρίσκεις μόνο στο Bizzocasino Ellada.

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ειδικός στις μεταγραφές, έγραψε στο Caught Offside: «Από τότε που ξεκίνησε το project του Saudi Pro League πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ο Bruno Fernandes ήταν πάντα ένας από τους παίκτες που εκτιμούσαν περισσότερο τα αφεντικά της Σαουδικής Αραβίας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

 

«Ο Φερνάντες είναι πλήρως επικεντρωμένος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν υπάρχουν συζητήσεις – ο Μπρούνο δεν θα συζητήσει τίποτα μέχρι να μάθει περισσότερα για το project στη Γιουνάιτεντ και πιθανώς την αλλαγή προπονητή, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα να ξεκαθαρίσουμε πρώτα στη Γιουνάιτεντ. Εν τω μεταξύ, ο Fernandes ήταν πάντα εξαιρετικά αφοσιωμένος στον σύλλογο, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί».

Τι Απαντά ο Ίδιος; 

 

Αλλά και ο ίδιος ο Φερνάντες άφησε πρόσφατα να εννοηθεί κάτι αντίστοιχο, από τον τρόπο που απάντησε στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην ομάδα στην DAZN Portugal

«Προφανώς, δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, έτσι δεν είναι; Ένας παίκτης πρέπει πάντα να θέλει να είναι εδώ, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να θέλεις να μείνει. Αυτή τη στιγμή, νιώθω ότι αυτό υπάρχει και στις δύο πλευρές. Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ για το μέλλον, κυρίως επειδή, προφανώς, αυτή η σεζόν δεν ήταν στο επίπεδο που ήλπιζα, είτε ατομικά είτε συλλογικά, μέχρι στιγμής».

«Λοιπόν, αν θέλετε να είμαι πολύ ειλικρινής, αν πρέπει να σκεφτώ να μην συνεχίσω στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα είναι παρά μόνο μετά το Euro, γιατί τίποτα δεν θα μπορέσει να αποσπάσει την εστίασή μου από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και το Ευρώ, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτά αυτή τη στιγμή».

 

Η Τωρινή Πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Αν και την προηγούμενη σεζόν ο αστέρας της μεσαίας γραμμής γνώρισε επιτυχία, μετά την κατάκτηση του League Cup, η τωρινή χρονιά δεν πήγε όσο καλά αναμενόταν. Με τον Ten Hag για πρώτη φορά στον προπονητικό πάγκο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή βρίσκεται όγδοη στην Πρέμιερ Λιγκ και εκτός Ευρώπης, αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της στο Champions League.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού η Manchester United βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τους Toon Army και την Chelsea, έχοντας ακόμα μόνο 2 παιχνίδια για την Premier League.  

Ο Φερνάντες έλειπε στα 2 τελευταία ματς της ομάδας λόγω τραυματισμού. Η απουσία του ήταν αισθητή, αφού εξαιτίας του αποδυναμωμένου κέντρου, η Μάντσεστερ έχασε με 4-0 στην Κρίσταλ Πάλας, καθώς και με 1-0 από την Άρσεναλ εντός έδρας. 

Ο αρχηγός των Κόκκινων Διαβόλων κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καταφέρει να παίξει την Τετάρτη στη Νιούκαστλ, μιας και εκεί η ομάδα του μάχεται για μία ευρωπαϊκή θέση στην επόμενη σεζόν.

Ο πιο δύσκολος αγώνας αναμένεται στο Γουέμπλεϊ στις 25 Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.   

To Top