“Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια”

«Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια», δήλωσαν Γιάννης Μανιάτης και Γρηγόρης Μάκος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον προημιτελικό της Παρασκευής με τη Γερμανία.

«Μιλάμε για αθλητισμό, όχι για πολιτική», είπε ο μέσος του Ολυμπιακού. «Αουτσάιντερ ήμασταν και το 2004. Γιατί όχι;», τόνισε ο άσος της ΑΕΚ που έκανε… πλάκα με τον «κίνδυνο» να αναβληθεί ο προγραμματισμένος για την 1η Ιουλίου γάμος του συμπαίκτη του.

Γιάννης Μανιάτης: «Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του Euro 2012 και είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Υπερβάλαμε εαυτό στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Προκριθήκαμε, κάτι που δεν περίμεναν πολλοί. Εμείς το πιστέψαμε, γι’ αυτό είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Το ίδιο θα κάνουμε και την Παρασκευή. Θα μπούμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα κοιτάξουμε στα μάτια τη Γερμανία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

«Μάλλον οι Έλληνες είναι γεννημένοι για τα δύσκολα. Με τη Ρωσία ήμασταν αουτσάιντερ, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Αουτσάιντερ είμαστε και τώρα. Είναι 90 λεπτά, θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταλάβει».

«Ο προπονητής μας αισθάνεται Έλληνας και μας τονώνει το ηθικό. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Στο ματς με τη Ρωσία πίστευε στη νίκη πάρα πολύ και μας το έλεγε κάθε μέρα».

«Είχαμε εκλογές στην Ελλάδα και παρακολουθούσαμε κι αυτό. Έχουμε όλη την εβδομάδα να δούμε τη Γερμανία και να την αναλύσουμε σε βίντεο. Το παιχνίδι της Ολλανδίας με τη Δανία είχε περισσότερο ρυθμό και μας κράτησε περισσότερο».

«Εδώ μιλάμε για αθλητισμό. Παίζουμε ποδόσφαιρο και θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες που δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες. Η πρόκριση με τη Ρωσία έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο κι αυτό θέλουμε να κάνουμε. Βλέπουμε το ματς καθαρά ποδοσφαιρικά. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε τους Έλληνες να χαμογελούν».

«Δεν έχει σημασία η παράδοση. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ένα παιχνίδι είναι. Η Γερμανία είναι φαβορί, αλλά 90 λεπτά θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και δεν μετρά από πότε έχουμε να τους κερδίσουμε».

«Συζητάμε με τα παιδιά που έχουν παίξει στη Γερμανία, γιατί ξέρουν περισσότερα πράγματα για τους αντιπάλους και μπορούν να μας πουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους. Είναι πολύ θετικό να ξέρουμε το στυλ του κάθε παίκτη».

Γρηγόρης Μάκος: «Είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που έχουμε καταφέρει. Βρισκόμαστε ακόμη στην Πολωνία, πήραμε την πρόκριση και δεν χωρά κανένα άγχος. Παρά τις απουσίες και τις ατυχίες που είχαμε, καταφέραμε στο ματς με τη Ρωσία που παίζαμε για ένα αποτέλεσμα να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Παρόλο που η Γερμανία είναι φαβορί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε ομάδας είναι ο κακός της εαυτός. Στα πρώτα δύο ματς του ομίλου αυτό πληρώσαμε. Αν καταφέρουμε και ισορροπήσουμε τον αγώνα, έχουμε πολλές πιθανότητες. Είναι πολύ σημαντική η αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω πως θα τα καθορίσει όλα».

«Είδαμε και τα δύο χθεσινά παιχνίδια, γιατί ποδόσφαιρο είναι και δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Φυσικά η λογική έλεγε ότι θα παίζαμε με τη Γερμανία. Ήταν δύο καλά ματς. Το ζήτημα είναι πως πλέον παίζουμε με τη Γερμανία και αυτούς θα πρέπει να ξαναδούμε. Ίσως πρέπει να δούμε το ματς δύο και τρεις φορές».

«Όσοι είμαστε εδώ, ανά πάσα στιγμή και για όσο χρειαστεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και είναι 100% έτοιμοι. Θεωρώ και πιστεύω και ελπίζω, αν είμαι εγώ αυτός που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Γιώργου Καραγκούνη, να τα καταφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Στο ματς με τη Ρωσία, το χρονικό διάστημα που κλήθηκα να μπω ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο. Όποιος και να έμπαινε, θα έδινε τον καλύτερό του εαυτό».

«Είναι πολύ θετικό που έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν παίξει στη Γερμανία και γνωρίζουν καλά τους αντιπάλους. Είναι μια παραπάνω πληροφορία για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους περιορίσουμε».

«Προχωράμε βήμα-βήμα. Είναι ένας αγώνας και ποτέ δεν ξέρεις. Μακάρι να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα μπούμε πολύ δυνατά. Μας θεωρούν πάντα αουτσάιντερ, με όποιον κι αν παίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στα ημιτελικά. Γιατί όχι; Και το 2004 κανένας δεν περίμενε να φτάσει η Εθνική τόσο ψηλά».

«Οι καιρικές συνθήκες πάντα επηρεάζουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά όποιες θα είναι για μας, θα είναι και για τον αντίπαλο. Όσο αρνητικά επηρεαστούμε εμείς, τόσο θα επηρεάσει και τους αντιπάλους».

Ερωτηθέντες για το αν το παιχνίδι πάει στα πέναλτι, αν θα αναλάβουν την ευθύνη, ο μεν Γιάννης Μανιάτης απάντησε «… χάσαμε τρία πέναλτι σερί, αλλά θα βάλουμε το επόμενο», ενώ ο Γρηγόρης Μάκος είπε πως «… επίτηδες τα χάσαμε, για να τους παραμυθιάσουμε».

Τέλος, ο Γρηγόρης Μάκος για το αν θα χρειαστεί να αναβάλει τον προγραμματισμένο γάμου του ο Γιάννης Μανιάτης, πετάχτηκε και απάντησε: «Αν χρειαστεί, θα παντρευτούν εδώ και θα κάνω εγώ τον παπά», αστειευόμενος για το μούσι του.

Πηγή: sport-fm

To Top