Θεοδωρίδης στη Marca: «Πιθανό να αποκλειστούν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»

Κάτι παραπάνω από υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για τον φημολογούμενο αποκλεισμό των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από το Champions League. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μιλώντας στη Marca ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, που τόνισε πως «αν δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν».

Αναλυτικά τα όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της UEFA στους Ισπανούς:

«Είναι πιθανός ο αποκλεισμός, αν δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν, είναι στο χέρι τους. Όλες οι άλλες ομάδες αποδέχτηκαν τα όσα είπαμε. Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα είναι μια προσωπική απόφαση που θα αφορά τον πρόεδρο της UEFA ή τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην Ομοσπονδία έχουν διαχωρίσει την εξουσία των εκτελεστικών και της ηγεσίας με εκείνη των πειθαρχικών. Δεν μπορούμε να τους επηρεάσουμε εγώ ή ο πρόεδρος. Κι επίσης, για την UEFA όλες οι ομάδες είναι ίσες, αν παραβίασαν τους κανονισμούς, θα δεχτούν τις συνέπειες. Ασφαλώς θα έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στο CAS αν θέλουν.

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, κανένας δεν θα… πληρώσει το τίμημα για την απληστία της European Super League. Όλοι τους θα μπορούν να παίξουν στο Euro. Ο εν λόγω θεσμός, που έρχεται, θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου.

Μου είναι αδύνατον να σχολιάσω το αν οι “12” της Super League παραμένουν μέλη της, καθώς πρόκειται για ιδιωτικά συμφωνητικά, για τα οποία η UEFA αδυνατεί να επέμβει. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι εννέα ομάδες κατάλαβαν το λάθος τους και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης».

To Top