Θεοφάνους για Μίκη Θεοδωράκη: «Είναι αθάνατος, θα μείνει στους αιώνες των αιώνων»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για τον χαμό ενός εκ των κορυφαίων μουσικοσυνθετών, υποστηρίζοντας θα είναι για πάντα αθάνατος, κάνοντας μια αναφορά για τις παρεμβάσεις του Μίκη σε ό,τι αφορούσε την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Yellow Radio 101,7 ο Γιώργος Θεοφάνους δήλωσε:

Έχω γνωρίσει τον Μίκη Θεοδωράκη όπως και τον Μάνο Χατζηδάκη, είχα την τύχη να γνωρίσω και τους δύο. Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε τέτοια παρακαταθήκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αθάνατος, θα μείνει στους αιώνες των αιώνων.

Δεν πέθανε, απλά ξεκουράστηκε. Το έργο του και η συμβολή του σε όλα τα δρώμενα της Ελλάδας μένουν. Ο Μίκης είχε την ευφυΐα και το ταλέντο να πάρει τους μεγάλους μας ποιητές και να τους φέρει με έναν απλό τρόπο στα χείλη του κόσμου.

Δεν τα έφερε στην ελίτ, δεν τα έφερε σε μία συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων, τα έφερε σε όλους. Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα για το χτίσμα που ονομάζουμε φέτος Ελληνικό τραγούδι.

Τα παιδιά μας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό το ρεπερτόριο, αυτό είναι το παρήγορο.

Με θυμώνουν όσοι έκαναν τον διαχωρισμό του. Τον Μίκη τον σκέφτομαι με χαμόγελο, με τόλμη. Πήγε και έκανε το άξιον εστί στα 50 του, θα έπρεπε όλη η υφήλιος να υποκλίνεται στον Μίκη Θεοδωράκη. Θα μείνει στους αιώνες, τολμώ να συγκρίνω κάποιες νότες του με κάποιες νότες του Μπετόβεν.

Είναι όλο το έργο του, είναι οι παρεμβάσεις οι πολιτικές, είναι τα πάντα που έχει κάνει.

To Top