ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Απέκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο οι αγρότες -Με τα πόδια προσπαθούν να φτάσουν οι ταξιδιώτες (photo)

Τον οδικό άξονα, που συνδέει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν με τρακτέρ, για 24 ώρες, αγροτοκτηνοτρόφοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Οπως αναφέρουν, ο αποκλεισμός του αεροδρομίου αποφασίστηκε μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί στην κυβέρνηση να ορίσει, μέχρι και την Πέμπτη, ακριβή ημερομηνία συνάντησης, με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι διαδηλωτές ουσιαστικά μετέφεραν τα τρακτέρ από τη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια» στον κάθετο οδικό άξονα του αεροδρομίου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παρακαμπτηρίου οδού, από ξενοδοχείο που βρίσκεται σε δρόμο παράλληλα και με μεγάλες καθυστερήσεις. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν τους αγροτοκτηνοτρόφους να μετακινήσουν τα τρακτέρ πιο κοντά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ενώ, ταυτόχρονα, διευκολύνουν και τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στον παράπλευρο δρόμο.

Στο σημείο που έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, στήθηκαν μεγάλα καζάνια, με κριθαράκι και αγριογούρουνο, που προετοίμασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Βράσταμα Χαλκιδικής και μοιράζονται μερίδες, μέσα σε κεσεδάκια, στους περαστικούς οδηγούς και επιβάτες οχημάτων.

«Στη γενική συνέλευση που θα γίνει το βράδυ και θα συμμετέχουν όλοι οι συντασσόμενοι με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, από Αμύνταιο και τα Φάρσαλα, μέχρι τη Λάρισα, τις Σέρρες και την Πελοπόννησο, θα καθοριστεί το επόμενό μας βήμα», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Σνεταιτερισμού Σημάντρων Χαλκιδικής, Βαγγέλης Μισαηλίδης, προσθέτοντας «είχαμε προειδοποιήσει ότι εάν δεν έχουμε απάντηση μέχρι τις 14.00 θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Για «προσβολή» στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που βρίσκονται στο δρόμο από τις 30/1 και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, μίλησε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής. «Οσο οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παίρνουν τα ραβασάκια από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τόσο ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα», τόνισε και πρόσθεσε: «αγροτικό πετρέλαιο, ασφάλιση στο ΙΚΑ, αντί εργοσήμου και άλλα πολλά, κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι μας εξοργίζει παραπάνω, αντί να μας καλμάρει». Στο ίδιο πνεύμα των προαναφερομένων, κινούνται και οι δηλώσεις του μέλους της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Τσιλιά και του προέδρου Αγροτικού Συλλόγου Βραστάμων, Βασίλη Τσιμερίκα.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top