Θεσσαλονίκη: Η αγορά στο “τραπέζι” της συζήτησης Λεκάκη- Ζορπίδη (photo)

Τα ζητήματα της αγοράς της Θεσσαλονίκης αλλά και τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε πρόσφατα ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη.

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης, μια μάχη να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους που είναι καθημερινή. Εκείνο που προβληματίζει την «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας είναι η ενεργειακή κρίση, τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, τα κόστη των πρώτων υλών και το κύμα ακρίβειας που χτυπά ανελέητα εμπορικά καταστήματα, εταιρίες και φυσικά τα νοικοκυριά.

Οι επαγγελματίες μεταξύ άλλων ζητούν ελαφρύνσεις και ρευστότητα για να γλυτώσουν τα «λουκέτα» που θα οδηγήσουν στην ανεργία και τους ίδιους.  Αναφέρθηκα στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής που βάζει σε πρώτο πλάνο τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Μεταξύ άλλων, προτείνουμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης, μείωση φορολογίας, να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πρόσβαση στην χρηματοδότηση και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δημιουργία προϋποθέσεων και φιλικού κλίματος για ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών κ.α.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτείνοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και επανεκκίνηση της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Λεκάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

To Top