Θεσσαλονίκη: Σώος εντοπίστηκε 22χρονος που είχε εξαφανιστεί με το ιστιοπλοϊκό του

Ο 22χρονος είχε αποπλεύσει το απόγευμα της Παρασκευής (14/6) από το λιμάνι της Επανομής για προπόνηση προς άγνωστη κατεύθυνση

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στις Λιμενικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης, της Νέας Μηχανιώνας και των Νέων Μουδανιών για την εξαφάνιση ενός 22χρονου ημεδαπού χειριστή σκάφους τύπου (LAZER), ο οποίος είχε αποπλεύσει τις απογευματινές ώρες χθες από το λιμάνι της Επανομής για προπόνηση προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης έρευνας και διάσωσης. Ξεκίνησαν οι έρευνες προς τον εντοπισμό του 22χρονου, με τη συμμετοχή ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δυο ερασιτεχνικών σκαφών καθώς και μίας ομάδας εθελοντών από τη στεριά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 22χρονος εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα» Επανομής έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.

Στην συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

To Top