Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια – Ένταση στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ (video)

Με επεισόδια ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε άτομα που βρίσκονταν στην είσοδο του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρχικά μια ομάδα φοιτητών ήταν έξω από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ και όταν μπήκε μέσα στον χώρο ξεκίνησαν οι συμπλοκές με άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτόν.

Από τα ξημερώματα έχουν συγκεντρωθεί φοιτητικοί σύλλογοι φωνάζοντας συνθήματα. Ξαφνικά άρχισε συμπλοκή μεταξύ δεκάδων ατόμων που κρατούσαν μαδέρια και κράνη. Μετά από περίπου μισή ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σημειώνεται ότι για τις 12:00 είναι προγραμματισμένη κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ ενώ στις 17:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση για την πορεία αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Την ίδια ώρα πρόκειται να γίνει η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ ενώ στις 18.00 θα γίνει η συγκέντρωση για την πορεία του ΚΚΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Ακόμη, όπως μεταδίδει το ThessToady.gr το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εκκενώθηκε το πρωί της Πέμπτης μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 09.18 άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στα δικαστήρια.

Άμεσα δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν στη διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου, ενώ στο σημείο αναμένεται και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

To Top