Θεσσαλονίκη: 16 συλλήψεις στα επεισόδια για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου (video)

Με επεισόδια αμαυρώθηκε για ακόμα μια χρονιά η επέτειος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας των πορειών για τα 15 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γρηγορόπουλου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με μολότοφ με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν με κρότου λάμψης, ενώ ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε κάδους.

Στην Θεσσαλονίκη η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 35 προσαγωγές. Οι περισσότεροι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ οι δύο από αυτούς είναι ανήλικοι. Όλοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Στην πορεία σύμμετείχαν σχεδόν 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από χθες το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 90 προσαγωγές ατόμων στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 23 αργά το βράδυ στα Εξάρχεια. Επιπλέον, έγιναν 8 συλλήψεις με τις κατηγορίες περί όπλων και επεισόδια. Η Αστυνομία αναφέρει πως συνολικά 9.000 περίπου άτομα συμετείχαν στην πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

 

To Top