Θλιβερές στιγμές: Γονάτισαν και αποδοκιμάστηκαν οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας στη Βουδαπέστη από 30.000 παιδιά

Οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας αποδοκιμάστηκαν από 30.000 παιδιά της Ουγγαρίας όταν γονάτισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλετική αδικία, πριν από τη σύγκρουσή τους στο Nations League, στη Βουδαπέστη.

Η Ουγγαρία φιλοξένησε την Αγγλία σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα, αφού τιμωρήθηκε τόσο από τη FIFA όσο και από την UEFA για επαναλαμβανόμενη ρατσιστική συμπεριφορά, κατά την προηγούμενη «επίσκεψη» της Αγγλίας στη Βουδαπέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η Ουγγρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα στη Puskas Arena. Σύμφωνα με το άρθρο 73 του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, παιδιά έως 14 ετών από σχολεία ή ακαδημίες ποδοσφαίρου μπορούσαν να προσκληθούν σε έναν αγώνα δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από ενήλικες.

Αυτό… μεταφράστηκε σε περίπου 30.000 θεατές στη σημερινή αναμέτρηση, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν κυρίως παιδιά. Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και πριν την πρώτη σέντρα, οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας γονάτισαν, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών από την κερκίδα.

To Top