Ιμπραΐμοβιτς: «Σκότωσε ένα λιοντάρι και πήρε το κεφάλι του για τρόπαιο»!

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σουηδία -και όχι μόνο φυσικά- η είδηση, που φέρνει στο «φως» η Expressen, σύμφωνα με την οποία ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «σκότωσε στην Αφρική ένα λιοντάρι και πήρε για τρόπαιο το δέρμα, το σαγόνι και το κεφάλι του»!

Ο Σουηδός επιθετικός, θυμίζουμε, παρομοιάζεται -και έχει παρομοιάσει και ο ίδιος αρκετές φορές τον εαυτό του έτσι- με τον «βασιλιά της ζούγκλας». Το 2011, λοιπόν, σε κάποιο ταξίδι του στη μαύρη ήπειρο, γράφει το σουηδικό Μέσο, ο Ζλάταν σκότωσε το λιοντάρι, έναν χρόνο αφότου απέκτησε κυνηγετική άδεια.

Το κουφάρι του ζώου, τονίζεται στο δημοσίευμα, κρατήθηκε για έναν χρόνο σε ασφαλές μέρος και στάλθηκε το δέρμα, το σαγόνι και το κεφάλι του ως τρόπαιο στον Ζλάταν!

Τα λιοντάρια, να σημειώσουμε, είναι εκτεθειμένο είδος, έχοντας υποστεί, πιθανώς μη αναστρέψιμη, μείωση του πληθυσμού τους στην Αφρική 30 με 50 τοις εκατό τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο στην Αφρική σκοτώνονται 600 λιοντάρια από τουρίστες, που θέλουν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους…

Σύμφωνα με την Expressen, 82 κυνηγοί στη Σουηδία έχουν ένα λιοντάρι για τρόπαιο στο σπίτι τους. Ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι και ο Ιμπραΐμοβιτς, στο σπίτι του στο Μάλμε. Η εφημερίδα επικοινώνησε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση…

To Top