Ινφαντίνο: “Θα παίξουμε πάλι χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία κάποιου”

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με δηλώσεις στου στη “Gazzetta Dello Sport” αναφέρθηκε στη διακοπή που υπάρχει σε όλα τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις, μίλησε για την επανέναρξη τους αλλά και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν εν συνεχεία.

Το ποδόσφαιρο στα περισσότερα μέρη του κόσμου, αν όχι σε όλο τον κόσμο, έχει σταματήσει. Οι διοργανώσεις που ήταν να γίνουν έχουν αναβληθεί ή μετατεθεί και παντού επικρατεί ένα αλαλούμ σχετικά με το τι θα γίνει και το πότε θα γίνει.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, παραχώρησε συνέντευξη στη “Gazzetta Dello Sport” και αφού είπε πως ποδόσφαιρο θα παιχθεί ξανά ότι υπάρχει βεβαιότητα πως δεν θα υπάρχει κίνδυνος για την υγεία κάποιου ανθρώπου αναφέρθηκε σε κάποια μέτρα που εξετάζει η FIFA. Όπως για τα συμβόλαια ή για τη μεταγραφική περίοδο που θα πρέπει να αλλάξει.

Ο Ινφαντίνο φυσικά και στάθηκε στο κομμάτι της υγείας που απασχολεί άπαντες αυτή τη χρονική στιγμή ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ποσό 10 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να προσφέρει η FIFA για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους.

Η συνέντευξη του πρόεδρου της FIFA όπως είναι λογικό βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της “Gazzetta Dello Sport” και αναφέρει: Ινφαντίνο και η πρόκληση του ιού, ποδόσφαιρο έτσι σε αλλάζω. Και ο βασικός τίτλος τονίζει: “Πρώτα η υγεία και μετά η επανάσταση”.  

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Η υγεία έρχεται πρώτη. Μετά όλα τα άλλα. Δεν χρειάζεται πανικός, θα παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο όταν βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία κάποιου. Ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους όσους διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους. Είναι ήρωες.

Έχουμε δείξει ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Τώρα, ας σκεφτούμε το χρονοδιάγραμμα των εθνικών διοργανώσεων, τις προσωρινές τροποποιήσεις και τις απαλλαγές για τους κανονισμούς σχετικά με την κατάσταση των παικτών και τις μεταγραφές

Πρέπει να προστατεύσουμε τα συμβόλαια και να προσαρμόσουμε τη μεταγραφική περίοδο. Απαιτούνται όμως μέτρα. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες.

Δεν κρίνω κανέναν. Η FIFA είχε ήδη μια τετραετή συνεργασία με την WHO για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά αυτό είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με έξι από τους κορυφαίους προπονητές που ζήτησαν να ακολουθήσουν πέντε βασικές τακτικές: τα χέρια, τον αγκώνα, το πρόσωπο, την απόσταση και την επαφή.

Φυσικά. Χάρη στη σταθερή οικονομική μας κατάσταση, μπορούμε να προτείνουμε μέτρα αλληλεγγύης. Να προσφέρουμε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αποταμιεύσεις βοηθούν τη FIFA κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, αλλά αυτή είναι μια κρίση για τον ποδοσφαιρικό κόσμο και είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Σε τέτοιες καταστάσεις, η υγεία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και απαιτούνται εξαιρετικά μέτρα. Αυτό είναι απλά αυτό που έκανα. Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα, είναι η Ευρώπη και η Νότια Αμερική, αύριο μπορεί να είναι άλλοι».

Τέλος, όσον αφορά την οικονομική κρίση του ποδοσφαίρου, τόνισε:

«Υπάρχει κίνδυνος. Απαιτείται αξιολόγηση της επίπτωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι δύσκολο τώρα, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στο φυσιολογικό».

To Top