Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά παγκόσμιο»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο υπερασπίστηκε την ιδέα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, δηλώνοντας ότι «το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά παγκόσμιο».

«Το καθήκον μας ως FIFA είναι να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά παγκόσμιο. Για να είναι έτσι, πρέπει να αναλύσουμε πώς να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων και δεν υπάρχει διοργάνωση που πλησιάζει περισσότερο σε αυτό από το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ολυμπιακό στάδιο στο Καράκας.

«Ο πρόεδρος της FIFA είναι πρόεδρος 211 χωρών και κάθε μία από αυτές έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται. Αλλά το όνειρο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να γίνει πραγματικότητα, γιατί αν πρόκειται να ονειρεύεσαι αιώνια, θα καταλήξεις να κάνεις κάτι άλλο», σχολίασε ο Ιταλο-Ελβετός.

«Σήμερα, αν μιλάμε ειλικρινά, ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες για τη Βενεζουέλα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο;» αναρωτήθηκε ο Ινφαντίνο υπενθυμίζοντας ότι η χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων δεν συμμετείχε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι πολύ απίθανο να το κάνει, κάτω από τρέχουσες συνθήκες.

Η πιο τακτική διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, που σχετίζεται με την αύξηση που έχει ήδη καταγραφεί για το 2026 στον αριθμό των συμμετεχόντων από 32 σε 48, θα δώσει, κατά τον ίδιο, περισσότερη ευκαιρία σε παλαιότερα μικρά ποδοσφαιρικά έθνη να λάβουν μέρος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Την δυνατότητα αναμόρφωσης του ημερολογίου με Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, την έχουμε αναλύσει από ποδοσφαιρική άποψη και είναι πιθανή. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, διότι δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε πολλές περισσότερες χώρες να συμμετέχουν,» είπε.

«Όταν αποφασίστηκε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια, πριν από περίπου 100 χρόνια, η FIFA είχε 40 χώρες. Ήρθε η ώρα να αναλύσουμε την ερώτηση», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους.

To Top