Ισπανία: Τέλος τα ματς τη Δευτέρα από την επόμενη σεζόν

Μετά τη Γερμανία, οι φίλαθλοι νίκησαν και στην Ισπανία. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη σεζόν (2019/20) δεν θα υπάρχουν ματς τις Δευτέρες.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στις 11 Φεβρουαρίου η  Αλαβές υποδέχθηκε στη Βιτόρια τη Λεβάντε στο πλαίσιο της τελευταίας χρονικά αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της ισπανικής Liga, αλλά όταν ξεκίνησε το ματς μόλις 200 οπαδοί βρισκόταν στο “Μεντιθορόθα”.

Οι Βάσκοι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο, ενώ είχε ξεκινήσει το ματς. Μάλιστα, φορούσαν μαύρα ρούχα και σήκωσαν πανό με αναγραφόμενο περιεχόμενο το “RIP Football” (αναπαύσου εν ειρήνη, ποδόσφαιρο”) κι έκαναν αναπαράσταση της κηδείας του αθλήματος, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να ορίζει ματς τις Δευτέρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκαναν. Το είχαν κάνει και στο ματς με τη Ράγιο Βαγιεκάνο σε συνεννόηση με τους οπαδούς της ομάδας της Μαδρίτης.

Τελικά, οι φίλαθλοι νίκησαν. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη σεζόν (2019/20) δεν θα υπάρχουν ματς τις Δευτέρες, παρά μόνο το Σαββατοκύριακο.

“Δεν θα έχουμε ματς τις Δευτέρες. Από την επόμενη σεζόν (2019/20) θα διεξάγονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις μόνο το Σάββατο και την Κυριακή. Οι εμπορικές συμφωνίες είναι σημαντικές, αλλά περισσότερο σημαντικοί είναι οι οπαδοί”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ισπανού.

Νικητές σ’ αυτή τη μάχη βγήκαν πρώτα οι Γερμανοί οπαδοί. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν απέναντι στην απόφαση των ομάδων της Bundesliga ώστε από το 2016 και μετά να γίνονται πέντε αναμετρήσεις ανά σεζόν ημέρα Δευτέρα και τελικά κατάφεραν να… περάσει το δικό τους.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα υφίσταται μετά τη λήξη του τρέχοντος τηλεοπτικού συμβολαίου και από τη σεζόν 2020/21 δεν θα διεξάγονται αναμετρήσεις τη Δευτέρα, με εκείνα τα παιχνίδια να μετατίθενται για την Κυριακή.

To Top