Ιστορικός Ζιρού με το καρέ των γκολ κόντρα στη Σεβίlλη: «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου» (video)

Ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης 4-0 της Τσέλσι επί της Σεβίλλης στην Ανδαλουσία, όπου έγραψε ιστορία.

Ο Γάλλος επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης των “μπλε” του Λονδίνου, ο οποίος σημειώνει τέσσερα γκολ σε ένα ματς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο έμπειρος επιθετικός ισοφάρισε παράλληλα και το ρεκόρ του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος είχε επίσης σημειώσει τέσσερα γκολ σε ένα ματς, το 2010 κόντρα στην Άστον Βίλα, για το αγγλικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο 34χρονος επιθετικός έγινε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης, ο οποίος σημειώνει χατ-τρικ στο Champions League. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν 34 ετών και 67 ημερών, στην αναμέτρηση της Ανδαλουσίας. Ο κάτοχος του ρεκόρ συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο Πούσκας, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ το 1965 σε αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Φέγενορντ, σε ηλικία 38 ετών και 174 ημερών.

«Ακόμα μία εκπληκτική ομαδική εμφάνιση. Είμαι πολύ περήφανος που σκόραρα τέσσερα γκολ χάρη στους συμπαίκτες μου τους οποίους και ευχαριστώ. Περιμένω το Σαββατοκύριακο για ακόμα μία νίκη» ανέφερε ο ίδιος στο μήνυμά του μετά το τέλος του αγώνα.

To Top