Ιτούδης: “Η Εθνική ομάδα είναι ευλογία”

Ο Δημήτρης Ιτούδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν» και μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετκαι την τιμή που νιώθει να εκπροσωπεί το εθνόσημο.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

“Το γεγονός ότι ο παρονομαστής είναι η Εθνική ομάδα, δηλαδή η ελληνική σημαία και ότι ταυτόχρονα με την τιμή έχουμε και την υποχρέωση ως πρεσβευτές της χώρα μας κάτι που είναι τεράστια τιμή για όλους. Οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια και στις ομάδες και στους προπονητές που μας δίνουν την ευκαιρία να είναι οι αθλητές να είναι στην Εθνική ομάδα, να μην είναι στις διακοπές τους, αλλά να είναι με τη Εθνική ομάδα. Οπότε αυτοί οι παρονομαστές και η κοινή πορεία είναι κάτι που μας ενώνει όλους”.

Για το «κόλπο» του ώστε να δέσει η ομάδα: “Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο. Προφανώς ο καθένας έχει την στρατηγική και την φιλοσοφία του. Η ειλικρίνεια και οι σχέσεις είναι αυτές που πρέπει να διέπουν μια πορεία κάτω από έναν παρανομαστή που πρέπει να είναι το κοινό καλό. Η ελληνική ομάδα είναι ευλογία. Αθλητές υψηλού επιπέδου θέτουν εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής προερχόμενοι από διαφορετικές ομάδες και έχοντας διαφορετικές προοπτικές και επιτυχίες στις δικές τους ομάδες”.

To Top