Κάηκε ολοσχερώς το κάμπινγκ του Βαλμπουενά στη Γαλλία (photos)

Οι μεγάλες πυρκαγιές στην τουριστική περιοχή της Γαλλίας, La Teste-de-Buch, έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλες καταστροφές, με μία από αυτές να είναι και το κάμπινγκ ιδιοκτησίας του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε σε γαλλικό Μέσο και αναφέρθηκε στις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά, εκφράζοντας την θλίψη του, αλλά και την στήριξή του στους πυροσβέστες και σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σταματήσουν τις φλόγες.

 

pic.twitter.com/B5v1f7kMFP

— Mathieu Valbuena (@MathieuVal8) July 19, 2022

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματιέ Βαλμπουένα:

«Είναι μεγάλη η θλίψη. Είμαι ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης από το 2013, με έναν συνεργάτη. Βρίσκεται στους πρόποδες του αμμόλοφου μεταξύ του Yelloh Village Panorama du Pyla και του Flots Bleus. Δυσκολεύομαι να καταλάβω ότι δεν έχει μείνει πια τίποτα σήμερα. Καταπολεμούν αυτές τις πυρκαγιές 24 ώρες το 24ωρο για σχεδόν μια εβδομάδα και θα ήθελα απλώς να το επισημάνω και να τους δείξω τον μέγιστο σεβασμό μου».

«Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο μπροστά σε μια φωτιά που συνεχώς προχωρά και ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να τους πω ότι είμαστε μαζί τους. Κάνουν τα πάντα για να επιβραδύνουν τις φλόγες και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες».

«Αυτές είναι τρομερές εικόνες και είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις αυτά τα στρέμματα και εκτάρια δάσους να καπνίζουν. Αυτή η Δευτέρα ήταν τρομακτική με τη ζέστη και τις δυνατές ριπές του ανέμου που δεν βοήθησαν. Είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να σταματήσουν οι φωτιές στο La Teste και στο Landiras, αλλά το κυριότερο είναι προφανώς ότι όλοι είναι ασφαλείς».

La catastrophe se poursuit… Mais nous restons tous mobilisés pour reconstruire les infrastructures et faire briller à nouveau la dune du Pilat. Bravo et merci aux nombreux pompiers qui mettent en jeu leur vie pour sauver notre région des flammes. 🙏 pic.twitter.com/pxdXP9G5uu

— Mathieu Valbuena (@MathieuVal8) July 19, 2022

 

To Top