ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κάμινγκς: “Ήταν μια υπέροχη χρονιά στον Άρη”

Το πέρασμά του από τον Άρη θυμήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γουίλ Κάμινγκς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurobasket.

O 29χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα το 2016-17, δήλωσε: “Εκείνη η εποχή ήταν το βάπτισμα του πυρός μου στην Ευρώπη. Συνάντησα κάθε κατάσταση που μπορείς να συναντήσεις στην Ευρώπη: από τη νίκη έως την ήττα, από τους οπαδούς που σε αγαπούν στα παιχνίδια και μετά δεν σε συμπαθούν, μέχρι να μην πληρώνεσαι στην ώρα σου.

Έτσι, μετά από αυτό, ήμουν έτοιμος για κάθε είδους κατάσταση που θα μου τύχαινε. Εκτιμώ πολύ όσα έζησα στον Άρη και αυτό που είχαμε εκεί. Ήταν μια υπέροχη χρονιά. Τερματίσαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν γίνεται πολύ συχνά.

Φτάσαμε και στον τελικό του Κυπέλλου, που είναι σπάνιο γιατί συνήθως εκεί βλέπεις το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Δεν θα επέλεγα κάτι διαφορετικό για να ξεκινήσω στην Ευρώπη”.

Αναφορικά με το αν υπάρχουν ακόμα οφειλές από τον Άρη διευκρίνισε: “Είμαι πλέον εκτός λίστας, όλα καλά”.

Ακόμα μίλησε μεταξύ άλλων και για όσα έχει πετύχει ο ίδιος στην Ευρώπη, λέγοντας: “Θα ήμουν ο πρώτος που θα σας έλεγε ότι δεν με σέβονται όσο θα έπρεπε με όσα έχω καταφέρει και όσα μπορώ να φέρω σε κάθε ομάδα. Μου το έχουν πει πολλές φορές συμπαίκτες και προπονητές. Αλλά δεν χάνω τον ύπνο μου, προχωράω στην επόμενη ομάδα και προσπαθώ να έχω τον καλύτερο αντίκτυπο. Γι’ αυτό επέλεξα να παίξω σε συλλόγους που έχουν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για μένα”.

Επίσης αναφέρθηκε και στο υψηλότερο επίπεδο: “Για το ΝΒΑ, θα ήμουν πρόθυμος να θυσιάσω πολλά. Δεν είμαι σίγουρος τι θα ήταν, θα έπρεπε να διαλέξω. Στην EuroLeague, δεν είναι πολλά που θα θυσίαζα”.

To Top