Κίνδυνος για Βόλο να χάσει στα δικαστήρια το ματς με την Κηφισιά μετά το «μαϊμού» του Μπέου!

Ορατός είναι ο κίνδυνος για τον Βόλο να χάσει στα δικαστήρια το κυριακάτικο ματς με την Κηφισιά, στην Καισαριανή, μετά το βίντεο, που έφερε στο φως η ομάδα των Βορείων Προαστίων και εμφανίζει τον Αχιλλέα Μπέο να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού» σε φάση με τον Τετέι. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας και δήμαρχος Βόλου αποτυπώνεται να λέει «μόνος του έπεσε! Η μαϊμού».

Θυμίζουμε, μετά τη λήξη της αναμέτρησης χωρίς σκορ στο «Γ. Κρητικόπουλος», ο επιθετικός των γηπεδούχων, Ανδρέας Τετέι, κατήγγειλε πως από τον πάγκο του Βόλου κάποιος τον αποκάλεσε «μαϊμού», με αφορμή ένα μαρκάρισμα. Σχολίασε, δε, ότι έχει να ακούσει κάτι τέτοιο αρκετό καιρό, τονίζοντας ότι τον πείραξε. «Θα ήθελα να πω αρχικά πως κάποιος από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας με αποκάλεσε ”μαϊμού”, είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι τέτοιο και πραγματικά με πείραξε πολύ για αυτό πήγα στον διαιτητή κατευθείαν», ανέφερε.

Μετά την καταγγελία, εξάλλου, που έκανε για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του από άνθρωπο στον πάγκο του Βόλου, ο φορ της Κηφισιάς προχώρησε σε ανάρτηση και στο Instagram, ζητώντας να μπει ένα τέλος στον ρατσισμό. «Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και την κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας και όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών», σχολίασε χαρακτηριστικά. Λίγο αργότερα ήρθε και η αντίδραση από πλευράς Βόλου, που απάντησε στην καταγγελία της ρατσιστικής επίθεσης. Με ανακοίνωση η ομάδα από τη Μαγνησία διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και τόνισε ότι η λέξη «μαϊμού» χρησιμοποιήθηκε από έναν άνθρωπο της ομάδας για μια απόφαση του διαιτητή και όχι για τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς.

Χθες, λοιπόν, ένα 24ωρο μετά το παιχνίδι και όσα συνέβησαν, η Κηφισιά έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλος να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού». Αναλυτικά στο ποστάρισμά του η Κηφισιά αναφέρει: «Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τετέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ»!

Τα δεδομένα τώρα έχουν ως εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί ρατσισμού, «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Αναφέρει, ωστόσο, επιπρόσθετα και κάτι ακόμα. Ότι «εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος».

Να σημειωθεί πως στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Πουλικίδης δεν έχει γράψει κάτι για το περιστατικό. Ωστόσο, με το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Κηφισιά, μπορεί να ασκήσει δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ο δικαστής καλεί βάσει φύλλου αγώνα και έκθεσης παρατηρητή. Αλλά αν υποπέσει στην αντίληψη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ακόμα και τέτοιο βίντεο, μπορεί να ασκήσει ο ίδιος δίωξη και έτσι ο δικαστής να το λάβει υπόψη του. Αν συμβεί αυτό, επομένως, είναι ορατός ο κίνδυνος για τον Βόλο να χάσει το παιχνίδι.

To Top