Κίνδυνος για πλέι οφ και πλέι άουτ δύο ταχυτήτων στην Σούπερ λίγκα

Η Super League στο προχθεσινό ΔΣ αποφάσισε την διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος με πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Τα πλέι οφ θα είναι από τις θέσεις 1-6 (σύνολο αγώνων 10) από τα οποία θα προκύπτει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τα πλέι άουτ θα είναι από τις θέσεις 7-14 από τα οποία θα προκύπτουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Οι βαθμοί που θα κερδηθούν στην κανονική περίοδο θα μεταφέρονται στους αγώνες κατάταξης.

Αναμφίβολα ειδικά στους αγώνες των πλέι οφ αναμένεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champion League θα είναι κοντά στην βαθμολογία. Το ίδιο ισχύει για τα πλέι άουτ εφόσον είναι κοντά στην βαθμολογία οι ομάδες που κινδυνεύουν να υποβιβαστούν.

Υπάρχουν όμως και τα αδύνατα σημεία του σχεδίου, όπως υπογραμμίζει στην σχετική του ανάλυση το soccerplus.gr.

Το πρώτο είναι να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες βαθμολογικές διαφορές που να είναι δύσκολο να καλυφθούν ή στις πρώτες αγωνιστικές των πλέι όφ να δημιουργηθούν μεγάλες διαφορές που να μην μπορούν να καλυφθούν με αποτέλεσμα πολλές ομάδες και πολλοί αγώνες να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι.

Για τα πλέι άουτ ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος διότι οι θέσεις που οι 8 ομάδες θα θέλουν να αποφύγουν είναι οι δύο τελευταίες και είναι πολύ πιθανόν από την κανονική σεζόν του πρωταθλήματος είτε ο τελευταίος να έχει μεγάλη βαθμολογική απόσταση από τους υπόλοιπους, είτε ο 7ος και 8ος να έχουν απομακρυνθεί τόσο από τους δύο τελευταίους, και να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μια ομάδα που είναι αδιάφορη και αντιμετωπίζει ομάδα που καίγεται για βαθμούς ακούγονται πολλές φορές κραυγές και ψίθυροι.

To Top