Κίνηση Σαμαρά για εκτόνωση της κρίσης στην ΕΡΤ

Την άμεση εκπομπή της νέας δημόσιας τηλεόρασης προτείνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με σημερινή του δήλωση και πετά το μπαλάκι των ευθυνών για τις περαιτέρω εξελίξεις στου δύο κυβερνητικούς του εταίρους.

Καθώς λόγω του θέματος της ΕΡΤ απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα ο κ. Σαμαράς έλεγε σε συνομιλητές του ότι “δεν θέλω εκλογές, αλλά αυτά που γίνονται προκαλούν προβληματισμό”. Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι εννοεί τόσο την διαρροή από τους κύκλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας όσο και τις φήμες ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την ίδια βουλή με άλλον πρωθυπουργό.

Στην πρότασή του για να βρεθεί συμβιβασμός με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους ο κ. Σαμαράς αναφέρει:

“Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.  Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας”.

Πηγή: protothema.gr

To Top