Καλά στην υγεία του ο Αρειανός βουλευτής και οι υπόλοιποι Έλληνες του “Estelle”

Ο Αρειανός βουλευτής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και οι υπόλοιποι τέσσερις Έλληνες που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Estelle με προορισμό τη Γάζα είναι καλά στην υγεία τους και αναμένονται άμεσα να επαναπατριστούν, όπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το “protothema.gr” “καλά είναι τα νέα από το Ισραήλ, μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου «Estelle-Ένα καράβι για τη Γάζα» στην Ασντότ και ενώ είχε προηγηθεί η αναχαίτισή του από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό.

Όλοι οι Έλληνες επιβάτες του σκάφους με σημαία Φινλανδίας, που κατευθυνόταν στη Γάζα, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Στους επιβαίνοντες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συγκαταλέγονται Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της Βουλής των Ελλήνων -οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει τον ταχύτερο δυνατό επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών και έχει λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι το υπουργείο είχε εκδώσει ανακοίνωση, στις 17 Οκτωβρίου, αποτρέποντας τους Έλληνες πολίτες από το να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή επιχείρηση στο πλοίο ήταν ειρηνική. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι στρατιώτες κατέλαβαν το πλοίο και σημείωσε: «Δεν υπήρξε βία. Οι επιβάτες δεν προέβαλαν αντίσταση».

Μάλιστα, από την πλευρά του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις προς το πλοίο να στήσει την πορεία του προς τη Γάζα, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση και γι’ αυτό έγινε η επέμβαση.

Από κει και πέρα, τα πράγματα ακολούθησαν τη συνήθη διαδικασία. Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ασντότ, όπου βρισκόταν και ο Έλληνας πρέσβης. Οι επιβάτες παραδόθηκαν στην αστυνομία και από κει στις αρμόδιες μεταναστευτικές αρχές, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους”.

 

To Top