Καμπανάκι στις ελληνικές ομάδες μέσω Μπεσίκτας!

Το μήνυμα στις ελληνικές ομάδες στάλθηκε από την UEFA μέσω Μπεσίκτας. Τι εννοούμε μ’ αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στην απόφαση της ομοσπονδίας περί του αποκλεισμού των «μαύρων αετών» από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, η UEFA είχε επιπλήξει την Μπεσίκτας για τα οικονομικά της προβλήματα μέσα στον Μάιο. Οι Πολίτες δεν κατάφεραν να τα ξεπεράσουν με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να τους αποκλείσει από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της σεζόν 20012-13 και να τους επιβάλει και πρόστιμο 200.000 ευρώ με την προοπτική ενός πενταετούς αποκλεισμού από την Ευρώπη να υφίσταται στο μέλλον!

Επί της ουσίας η απόφαση αυτή συνιστά «καμπανάκι» για τις ελληνικές ομάδες και δη τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει ακόμα τις οφειλές τους και τα οικονομικά τους για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Βέβαια, η Μπεσίκτας θα επιδιώξει να ρίξει την ποινή με προσφυγή στο CAS, αλλά οι πιθανότητες της στο δικαστήριο της Λοζάννης είναι λίγες, διότι τα στοιχεία που είχε δώσει στην UEFA για να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στα Κύπελλα ήταν πλαστά και αποδείχθηκε κατόπιν μαρτυρίων των Φερνάντεζ και Φεράρι.

Πηγή: sentragoal

To Top