ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καμπερίδης: “Δε νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσθήκη”

Ο Σάββας Καμπερίδης υπογράμμισε πως ο Άρης δεν είχε την πνευματική ετοιμότητα για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα, αναφέρθηκε στο γιατί δεν απέκτησε – και δεν θα αποκτήσει – παίκτη η ομάδα του και εξήγησε τι συνέβη με την περίπτωση του Αντουέιν Ουίγκινς.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Το Περιστέρι ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δε ξέρω για ποιο λόγο η ομάδα ξεκίνησε έτσι και στα δύο ημίχρονα… Είναι στιγμές που φαίνεται ότι δεν έχουμε την συγκέντρωση και την πνευματική ετοιμότητα για να ανταπεξέθλουμε των απαιτήσεων ενός αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είναι ικανή και ποιοτική.

Βγάλαμε ενέργεια με τη ζώνη, μαζέψαμε το σκορ αλλά και εκεί ήμασταν άμυαλοι στην επίθεση. Κάναμε σουτ στο ένας εναντίον ενός, κατά κανόνα τέτοια σουτ είναι άστοχα. Όταν προσπαθείς να γυρίσει το παιχνίδι από τέτοια διαφορά προφανώς και χρειάζονται τέτοια σουτ, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στην επίθεση δεν είναι ομαδικός για να μας δώσει τις νίκες που θέλουμε”.

Για το πως άλλαξε το ματς και ο Άρης επέστρεψε από το -26 σχολίασε: “Το πρες και η ζώνη άλλαξαν τις παραμέτρους του αγώνα. Έτσι καταφέραμε να ελέγξουμε τη ροή και τον ρυθμό του αγώνα. Όσο παιζόταν το ματς σε άμυνα man to man ήμασταν σε δύο ταχύτητες πίσω. Θα πρέπει να βλετιωθούμε εντυπωσιακά στην προσωπική μας άμυνα και στο πώς θα βοηθάμε αυτόν που μαρκάρει τη μπάλα, αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία…”.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο προσθήκης και απάντησε: “Δε νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσθήκη…”.

Για τη φημολογία περί ενδιαφέροντος ομάδας της G-League για τον Τσάλμερς είπε: “Δεν ισχύει αυτό. Το παιδί μου είπε ότι δεν ισχύει”.

Για τα μεταγραφικά και την περίπτωση του Ουίγκινς εξήγησε: “Από τη στιγμή που δε μπορούμε να κάνουμε μεραγραφή πως να μην περιμένουμε (τον Ντραγκίτσεβιτς); Μπορεί να συμβεί στον καθένα αυτός ο τραυματισμός. Η αποθεραπεία του πάει πολύ καλά. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν μια άτυχη στιγμή. Δεν υπήρχε διαθέσιμος παίκτης. Ξέρετε ότι έχουμε συζητήσει για τον Ουίγκινς, είναι 3-4, έχει να παίξει ένα χρόνο και ο άνθρωπος έχει μια δουλειά, έχει βάλει σε μια σειρά τη ζωή του και δεν μπορεί να την αφήσει για να έρθει στον Άρη. Να πάρεις Έλληνα παίκτη για ένα μήνα δε μπορείς, γιατί όταν θα επανέλθει ο Ντραγκίτσεβιτς, θα πρέπει να αποδεχθεί έναν συγκεκριμένο ρόλο. Θα θέλει να το κάνει αυτό;”.

To Top