ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καμπερίδης: “Πάθος, αυταπάρνηση και ομαδικό πνεύμα σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που απομένουν”

Ο Σάββας Καμπερίδης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό προσδοκά είναι τέτοιες εμφανίσεις να γίνουν και εκτός έδρας και να μην μείνει απλά ένας ευσεβής πόθος.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Με τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν στην ομάδα, εξ ορισμού ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Έπρεπε να διαχειριστούμε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες, που ειναι σημαντικές.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός μας έδειξε σε ποιο ρυθμό θα πάεει το παιχνίδι, η ομάδα προσαρμόστηκε. Τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή και πάθος, περιορίσαμε τον Παναθηναϊκό σε 43% εντός πεδιάς, ο Καλάθης είχε μόλις 3 ασίστ.

Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά απέναντι σε τόσο σπουδαίες ομάδες, πρέπει την κρίσιμη στιγμή να εκτελέσεις άψογα και να είσαι και τυχερός. Δε τα καταφέραμε…

Θα ήθελα να πω ότι κρατάμε την εμφάνιση ενόψει της συνέχειας, αλλά αυτό είναι ευσεβής πόθος. Η ομάδα θα πρέπει να βγάζει το πάθος, την αυταπάρνηση και ομαδικό πνεύμα σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που απομένουν, ώστε να έχουμε τις ρεαλιστικές πιθανότητες για σωτηρία”.

Για τον Κεν Μπράουν είπε: “Είναι αδικαιολόγητα απών από την ομάδα. Όταν τελείωσε η προπόνηση χθες συζητούσαμε, τον κάλεσε η ομάδα και αυτός ενημέρωσε ότι έχει φύγει. Έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις μαζί του και με ανθρώπους της διοίκησης και με τον τιμ μάνατζερ. Αυτό που κρατάμε είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γυρίσει την Τρίτη. Θα κληθεί σε απολογία. Είναι δύσκολα διαχειρίσιμη η υπόθεση λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα. Γνώμονας είναι να παρθεί η σωστότερη απόφαση για να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Για το αν η ομάδα μπορεί να παίξει όπως σήμερα και μακριά από το Αλεξάνδρειο είπε: “Οτιδήποτε πούμε αυτή τη στιγμή ειναι μια εικασία, είναι ευσεβής πόθος. Αυτό συζητάμε κάθε μέρα, η παρουσία του κόσμου δίνει επιπλέον κίνητρο στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά η θέση της ομάδας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι το μεγαλύτερο κίνητρο”.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής και απάντησε: “Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αλλαγή. Η προσπάθεια είναι εντυπωσιακή, ειδικά από κάποια συγκειρμένα άτομα, αλλά η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα δεν αφήνει πολλά περιθώρια”.

To Top