ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καραλιόπουλος: “Ήταν… αρχηγάρα ο Μάντζιος, θα τα καταφέρει και ως προπονητής”

Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν προπονητής της Νάουσας μίλησε για τους κιτρινόμαυρους, το υλικό, τους στόχους, αλλά και την παρουσία του πρώην συμπαίκτη του Άκη Μάντζιου στον πάγκο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά για το που βρίσκεται αυτήν την στιγμή ανέφερε:

Είμαι στην Νάουσα σαν προπονητής, στο Α’ τοπικό. Στόχος μας όπως πάντα είναι να πρωταγωνιστούμε. Το αν θα έρθει η Νάουσα είναι μια άλλη συζήτηση. Ο πρωταρχικός στόχος όμως είναι να βγαίνουν ταλέντα. Το θέμα τώρα είναι να γίνεται δουλειά. Υπάρχει θέληση, υπάρχει η αγάπη του κόσμου και πιστεύω ότι το ταλέντο ρέει άφθονο.

Για τον Άρη:

Νομίζω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα αρχίσει να βρίσκει τα πατήματα της. Υπάρχουν προοπτικές, σιγά-σιγά να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Και ο Άκης είναι ένας πολύ καλός προπονητής, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει την ιστορία του Άρη και γνωρίζει την ομάδα.

Για το ότι ο Άκης Μάντζιος ήταν στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής και τώρα θα αναλάβει προπονητής:

Αν κάποιος δεν το εξηγήσει αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβει αυτό. Το να έχεις παίξει σε μια ομάδα και μετά να είσαι προπονητής σου δίνει τεράστιο κίνητρο. Μπορεί να δεχθεί πίεση αλλά θα τα καταφέρει.

Ενώ συνέχισε:

Όταν ήμουν ήταν αρχηγός στην ομάδα, ήταν… αρχηγάρα. Η συνέχεια πιστεύω ότι είναι να είναι προπονητής. Από όσα έχω μάθει από παιδιά που τον είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά ως προπονητής. Θέλει στήριξη, θα χρειαστεί πίστωση χρόνου αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει

Για το ότι ο Μάντζιος θα χρειαστεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ 30 παικτών:

Είναι πολύ δύσκολο το κομμάτι του προπονητή. Το να μπει στην θέση ενός προπονητή είναι πολύ δύσκολο. Είναι ευχάριστο να έχει πολλούς παίκτες για να έχεις επιλογές. Είναι δύσκολη όμως η διαχείριση γιατί παίζουν μόνο οι «11».

Για το που μπορεί να φτάσει ο Άρης:

Σίγουρα θα είναι από τις; ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο στην Ευρώπη, το υλικό που υπάρχει είναι καλό και εύχομαι οι ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η πρώτη θέση είναι… δίκοπο μαχαίρι. Όταν είσαι ψηλά σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά, όλοι κοιτάζουν να κερδίσουν τον πρώτο. Ενδεχομένως να υπάρχει και μια πίεση. Αλλά δίνει και μια θετική ψυχολογία στην ομάδα.

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από τον φετινό Άρη:

Υπάρχει ένα πολύ καλό υλικό συνολικά. Πρέπει μια ομάδα να μπορεί να παίρνει πράγματα από πολλούς παίκτες. Δεν θέλω να διακρίνω κάποιον, θέλω να δω τον Άρη να γίνεται ομάδα.

Ενώ τέλος για την κατάσταση που επικρατεί ανέφερε:

Πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα σαν άνθρωπο.

To Top