“Καρφιά” Σάντος για την ΕΠΟ λόγω της τιμωρίας!

Την έντονη αντίδραση του Φερνάντο Σάντος, προκάλεσε η ποινή των οκτώ αγωνιστικών και 20.000 ελβετικών φράγκων που του επιβλήθηκε για την αποβολή του με την Κόστα Ρίκα.

Κι αυτό γιατί όπως τονίζει ο πρώην πλέον τεχνικός της Εθνικής, μας, δεν ενημερώθηκε σχετικά από την Ομοσπονδίας, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μάθει απευθείας την ποινή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «A’ Bola» «είπε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική ομοσπονδία ενημερώθηκε, για να παρουσιάσει την υπεράσπισή μας στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον μου. Ήταν υποχρεωμένη υπό το καθεστώς του πειθαρχικού κώδικα της FIFA να μου κοινοποιήσει αυτή την ενημέρωση για να παρουσιάσω την υπερασπιστική μου γραμμή. Δεν έλαβα όμως καμία ειδοποίηση από την Ομοσπονδία και ενημερώθηκα μετά από την τελική απόφαση.

Τώρα που έχω αποβληθεί για 8 παιχνίδια, ξέρω οτι η υπεράσπισή μου θα έπρεπε να έχει καταγραφεί και να παραδοθεί στην FIFA μέχρι τις 9 Ιουλίου. Αλλά πως να μπορέσω να την προετοιμάσω από τη στιγμή που δεν ενημερώθηκα για την λήξη της προθεσμίας.

 

Πέρα από αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση για πρακτικούς λόγους. Αυτή η απίστευτη ποινή με τα 8 παιχνίδι δεν έχει κάποιο αντίκτυπο πάνω μου, καθώς αφορά μόνο παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πιστεύω οτι αν καταθέσω έφεση θα σβηστεί», τόνισε αρχικά, ο Πορτογάλος.

Οσο για το τι συνέβη στο ματς είπε: «Μετά τα 90 λεπτά, αλλά και την παράταση ήμουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να δώσω οδηγίες στους παίκτες μου, ο διαιτητής μου είπε οτι δεν μπορώ να είμαι εκεί και πως πρέπει να βγω εκτός. Του έδειξα το τί γινόταν στην αντίπαλη ομάδα και τον ρώτησα γιατί ο προπονητής της Κόστα Ρίκα μπορεί να το κάνει και εγώ δεν μπορώ. Είναι ο κανονισμός μου απάντησε. “Μα γιατί, γιατί; Δεν είναι δίκαιο. Γιατί, γιατί;” έλεγα.

Δεν συνέβη κάτι παραπάνω, απλά αυτό. Στη συνέχεια που έδειξε την φυσούνα και μου έδειξε οτι με αποβάλει».

Μάλιστα, στη συνέχεια αποκάλυψε πως μέσω του Σοφοκλή Πιλάβιου προτίθεται να καταθέσει ένσταση, ενώ ολοκληρώνοντας σύγκρινε την περίπτωσή του με αυτή του Λουίς Σουάρες: «Οκτώ παιχνίδια; Μα, 9 έφαγε ο Σουάρες. Αυτή η τιμωρία δεν έχει κανένα νόημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με διαιτητή. Δεν θέλω να μείνει η εικόνα ενός ανθρώπου που είναι απείθαρχος, κάτι που δεν είμαι».

Πηγή: sentragoal.gr

 

To Top