ΜΠΑΣΚΕΤ

Καστρίτης: “Να δώσουμε το 100% με τον Προμηθέα”

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης, ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στον καλύτερο ρυθμό και την ποιότητα του αντιπάλου, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στα παιχνίδια με τον Προμηθέα. 
Ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε στην συνέντευξη τύπου: «Συγχαρητήρια καταρχήν στον Παναθηναϊκό, ήταν ξεκάθαρο σε κρίσιμα κομμάτι ότι είχαν καλύτερο ρυθμό από εμάς, να διεκδικήσουν τις μπάλες, όταν φαινόνταν να κλείνει το ματς. Έβγαλε μεγάλη ποιότητα στο απλό κομμάτι, όταν χρειάστηκε έβαλε κάποια ελεύθερα σου, εμείς περισσότερο άστοχοι απ’ ότι συνήθως. Όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα μας έχει ρυθμό, οι 23 ημέρες μας κόστισαν και πριν την διακοπή δεν ήμασταν στην καλύτερη μας κατάσταση. Πολλά μπράβο στα παιδιά γιατί πραγματικά αυτές τις 23 ημέρες έδειξαν μία θετική εικόνα στις προπονήσεις. Φαίνονται συγκεντρωμένοι, με όσο κίνητρο μπορούν να έχουν και δούλεψαν πάρα πολύ. Είχαμε να διαχειριστούμε τις απουσίες τις τελευταίας στιγμής, δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ξεκινάμε τα πλέι οφ με τον Προμηθέα, το ζητούμενο να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την νίκη στον πρώτο αγώνα».
Για την παρουσία του Γκάλινατ είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω μεμονωμένα για τον Γκάλινατ, χωρίς αυτόν έχουμε παίξει 2,5 μήνες. Το ζητούμενο είναι η ομάδα στο σύνολο της να παρουσιαστεί όπως πρέπει. Η μεγαλύτερη εικόνα είναι διαφορετικά. Για τα παιδιά μετά από τόσες ημέρες είναι δύσκολο να είναι έτοιμοι σε επίπεδο πνευματικό, σωματικό αι κινήτρου. Ειδικά αν έχεις και τραυματισμό. Προσπαθεί πάρα πολύ, τα παιδιά τον βοηθάνε. Η ομάδα μας στηρίζεται στο συναίσθημα, δεν μας συμβαίνει να χάνουμε, όταν αυτό συμβαίνει θυμώνουμε. Όλοι μας είναι στην φάση που θέλουμε να παίξουμε, θα πιεστούμε, έτσι πάει όλη η χρονιά μας. Χαίρομαι που τα παιδιά μας εκφράζουν τα συναισθήματά τους, δεν είναι κρύοι. Όλοι κάνουν προσπάθεια όχι μόνο ο Γκάλινατ».
Για την διακοπή των 23 ημέρων: «Δεν είναι καθόλου εύκολο, έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα. Μιλάμε για βασικές αρχές προπονητής και αθλητικής ψυχολογίας. μετά από επτά μήνες έντονες προσπάθειας και πριν τους «τελικούς», να μείνουν οι αθλητές για τόσο καιρό ανενεργοί κοστίζει. Στους παίκτες, στο πνευματικό, στο κίνητρο αλλά και στο ενδιαφέρον των φιλάθλων. Μπροστά μας έχουμε τα πλέι οφ, με ρωτήσατε και απαντάω. Δεν είναι σωστό και να δείχνουμε με το δάχτυλο, ήταν δύσκολη συγκυρία αλλά όλοι οι υπεύθυνοι, σε επίπεδο συνεργασίας θα κάνουν αυτό που πρέπει ώστε από την νέα σεζόν να είναι όλα καλύτερα».
Για τα παιχνίδια με τον Προμηθέα είπε: «Έχουμε δει όλα τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Προμηθέα, δεν είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς. Κάτι που ξεχνάμε, δεν είναι δικαιολογίες αλλά πρέπει να τα πω για να σεβαστούμε την προσπάθεια. Μετά τις 5 Μαρτίου που χάσαμε το ματς με τον Προμηθέα και δεν είχαμε ελπίδες για την 4η θέση, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μας ήταν αδιάφορα, εδώ και 2,5 μήνες. Τα παιδιά ανταποκρίνονται, προσωπικά δεν έχω διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αν αυτό θα είναι αρκετό θα φανεί. Για εμάς το σημαντικότερο είναι να δώσουμε το 100%».

To Top