Κατάσχεση των δύο αεροπλάνων του Αμπράμοβιτς διέταξε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ

Οι αρχές των ΗΠΑ πήραν το πράσινο φως για την κατάσχεση δύο αεροπλάνων αμερικανικής προέλευσης, ιδιοκτησίας του Ρώσου επιχειρηματία Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επειδή πέταξαν στη Ρωσία χωρίς την απαραίτητη άδεια, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει καταθέσει αρκετές κατηγορίες εναντίον του Αμπράμοβιτς, υποστηρίζοντας ότι ο ολιγάρχης κατονόμασε τα παιδιά του ως δικαιούχους των αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, παρόλο που ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς συνέχιζε να τα ελέγχει.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι το Gulfstream πέταξε από την Κωνσταντινούπολη στη Μόσχα στις 12 Μαρτίου και το Boeing απογειώθηκε από το Ντουμπάι για τη Μόσχα στις 4 Μαρτίου, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος των περιορισμών στις 24 Φεβρουαρίου. Δεδομένου ότι τα αεροπλάνα ήταν αμερικανικής κατασκευής, ο Αμπράμοβιτς χρειαζόταν άδεια για να τα μεταφέρει στη Ρωσία.

«Δεν υποβλήθηκαν άδειες για τα αεροπλάνα που πέταξαν στη Ρωσία», ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν, στο ένταλμα κατάσχεσής τους. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν διοικητικές κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς, συμπεριλαμβανομένου προστίμου έως και 328.121 δολαρίων.

To Top