ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατέθεσε και ο πατέρας του Τόσκο: «Όταν τον είδα στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν»

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να προσέξετε πολύ την υπόθεση γιατί δεν μπορείτε να αισθανθείτε τι είναι για μια μάνα και έναν πατέρα να ζει αυτό που ζούμε εμείς». Αυτό δήλωσε στο δικαστήριο σήμερα ο Γκέοργκι Μποτζατζίσκι, ο πατέρας του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο, που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2020 μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος κατέφθασε στην Ελλάδα με τη μητέρα του 28χρονου λίγες ώρες μετά το περιστατικό και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν είδε το παιδί του στο νεκροτομείο, έφερε τόσο φρικτά τραύματα που δεν αναγνωριζόταν.

«Τρεις ώρες πριν συμβεί (σ.σ. ο θάνατος) εκείνη τη μέρα μίλησα με το γιο μου και μου είπε ότι κάνουν ένα τουρ στη Θεσσαλονίκη. Το τηλέφωνο του ήταν κλειστό, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους άλλους. Έμαθα ότι μετά τη βόλτα αυτή, βρισκόταν για καφέ κοντά στην οδό Μαρία Κάλλας. Στις 4 ξεκινάνε προς τα αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο Μέγαρο μουσικής.

Κοντά απ’ τα αυτοκίνητα βγαίνει μια μεγάλη ομάδα ατόμων, με ρόπαλα και υπήρχαν κι άλλα όπλα, μαχαίρια. Τα αγόρια αρχίζουν να τρέχουν προς τα πίσω. Στην αρχή φτάνουν τον Ατανάς, μετά τον γιο μου. Και αρχίζουν έναν μεγάλο ξυλοδαρμό στον Τόσκο και μετά στον Νικολάι. Όταν είδα τον Τόσκο στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν».

Ο κ. Μποτζατζίσκι μίλησε για τον γιο του, λέγοντας πως επρόκειτο για ένα άτομο που δεν είχε ποτέ σχέση με ακραίες συμπεριφορές, ήταν απόφοιτος νομικής σχολής και μιλούσε τρεις γλώσσες. Στην Ελλάδα ήρθε για δεύτερη φορά, ενώ η πρώτη ήταν τρία χρόνια πριν, όπου ήρθε για διακοπές οικογενειακά με την αρραβωνιαστικιά του.

Μάλιστα ο ίδιος είχε ενεργό ρόλο και δραστηριότητα σε σχέση με την βουλγαρική ομάδα Μποτέφ, που είναι αδελφοποιημένη με τον Άρη. Σε ερώτηση του δικαστηρίου σχετικά με το γιατί να θελήσουν να σκοτώσουν το γιο του εκείνη την ημέρα, ο κ. Μποτζατζίσκι απάντησε ως εξής: «Δεν βρίσκω αιτία γιατί να είναι αυτός σε αυτή τη θέση. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό και δεν βρίσκω απάντηση».

Πηγή: Thesstoday.gr

To Top