ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κατσαβάκης: “Τεράστιος σύλλογος ο Άρης, με ηρεμία και νηφαλιότητα βγαίνει στην Ευρώπη”

Ο Μάκης Κατσαβάκης, πρώην προπονητής του Άρη μίλησε στον ραδιοφωνικό ”αέρα” για τους ”κιτρινόμαυρους”, τον στόχο της Ευρώπης και τον Σάββα Παντελίδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Για τον στόχο της Ευρώπης:

”Εγώ το πίστευα από όταν ξεκίνησε αυτή η πορεία με τον προηγούμενο προπονητή αλλά και τον Παντελίδη. Ο Άρης έχει δυναμική και μπορεί. Θα είναι μέσα στον στόχο που έχει χαράξει. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να συνεχίσει, έχει την ποιότητα των παικτών, μπήκε σε μία φάση ηρεμίας που πρέπει να διαφυλαχθεί σαν «κόρη οφθαλμού» για να μπορέσουν τα παιδιά και ο συνάδελφος Σάββας (Παντελίδης), να συνεχίσουν και να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Για το άδικο σκορ στο Φάληρο:

”Εκεί που πήγαινε να έρθει η ισοφάριση, ήρθαν σε μικρό χρονικό διάστημα δύο γκολ τα οποία για τον Α ή τον Β λόγο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ή θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει σε οποιαδήποτε άλλη φάση. Το άσχημο αποτέλεσμα πρέπει να κλείσει και να δουν με νηφαλιότητα το επόμενο παιχνίδι.”

Σχολίασε επίσης:

”Οι υπερβολές δεν είναι λογικές. Η ομάδα όμως θα δεθεί και θα οδηγηθεί στην Ευρώπη.
Από την αρχή το έλεγα. Κι όταν σχολίαζα το ματς της Τούμπας στο κύπελλο, είχα πει ότι ο Άρης μπορεί να μπει στην πεντάδα. Μεσολάβησαν κάποια γεγονότα, ευτυχώς όμως ηρέμησε η ομάδα. Μετά την Ξάνθη τα πράγματα ήταν καλύτερα. Έλεγα πως πρέπει να δείξει ο κόσμος εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον προπονητή. Να μην υπάρχει βιασύνη. Και αυτό αποδείχθηκε. Θα κλείσει η χρονιά με έξοδο στην Ευρώπη.”

Για το πρόγραμμα του Άρη:

”Το καλύτερο είναι η ομάδα να επικεντρώνεται στο επόμενο παιχνίδι. Το γενικό πρόγραμμα το συσχετίζεις. Αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει και η αφοσίωση στο παιχνίδι της Κυριακής. Βήμα – βήμα, με σεβασμό στον αντίπαλο. Να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι κι όχι να βλέπουμε τι θα κάνουμε μετά από 3-4 παιχνίδια. Νομίζω καμία λογική ομάδα δεν το έχει αυτό στο μυαλό της. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται με τα αποτελέσματα της ομάδος.

Για το τι του αρέσει προσωπικά στον Άρη:

”Σε όλες τις γραμμές έχει καλούς παίκτες, αναμφίβολα. Προσωπικά θα ήθελα 1-2 παίκτες ακόμα, πιο ευέλικτους στο σκοράρισμα. Αυτό που έχει σταθεροποιηθεί είναι ότι η ομάδα λειτουργεί καλά ανασταλτικά. Το είδαμε και με τον ΠΑΟΚ. Ο αντίπαλος δεν είχε πλησιάσει την εστία στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Όλοι οι προπονητές θέλουμε σταθερότητα στην άμυνα. Ο Παντελίδης έχει αναθέσει σωστά την ομάδα. Το άτυχο κομμάτι είναι οι τραυματίες παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν κι άλλη ώθηση στην ομάδα.

Για τον Σάββα Παντελίδη:

”Ο Σάββας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και σπουδαίος προπονητής. Εμπιστοσύνη, θωράκιση και προχωράει η ομάδα.”

Για το ”αύριο” του Άρη αν βγει – με το καλό – Ευρώπη:

”Ας έρθει με το καλό – που θα έρθει – η Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα οι υπεύθυνοι ξέρουν. Ξέρουν σε ποια γραμμή να ενισχύσουν την ομάδα. Ας δουν τα φετινά λάθη και να μην βιαστούν στις επιπόλαιες αλλαγές στο προπονητικό κομμάτι. Να κρατήσουν τα παιδιά που έχουν θετική συμπεριφορά, για να γίνουν ακόμα καλύτερα από ότι είναι. Παιδιά τα οποία θα αποτελούν την «ομάδα του λόχου». Να βοηθάνε τα νέα παιδιά. Η κατανόηση είναι σπουδαίο κομμάτι και πηγάζει από τον χαρακτήρα. Να μην ξεχνάμε ότι τα καινούργια τα παιδιά από το εξωτερικό χρειάζονται ένα μεταβατικό στάδιο για να μπορέσει να υπάρξει ένα ψυχικό «δέσιμο», που θα βγει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς Άρη. Είναι ένα τεράστιο σωματείο. Είδαμε τον κόσμο που έφερε στο Καυτατζόγλειο. Είναι τεράστια η δύναμη του Άρη.

To Top