Κατσικάρης κι επίσημα στη Ρωσία

Ο Φώτης Κατσικάρης είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της εθνικής Ρωσίας. Η διοίκηση της ρωσικής ομοσπονδίας συνεδρίασε κι ενέκρινε τη συμφωνία με τον πρώην τεχνικό του Άρη.

Το συμβόλαιο του Φώτη Κατσικάρη είναι τετραετές και περιλαμβάνει έναν κύκλο διοργανώσεων που κλείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016. Λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει σε προπονητές ομάδων της ισπανικής λίγκας ACB να εργάζονται παράλληλα σε εθνικές ομάδες, η ρωσική ομοσπονδία έχει συμφωνήσει με την Μπιλμπάο να διακόπτει το συμβόλαιο με τον Έλληνα τεχνικό κάθε καλοκαίρι και να υπογράφει καινούριο στη συνέχεια.

«Η πρόσληψη στην εθνική Ρωσίας αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Ρωσία, όπου έχω ήδη πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της ομοσπονδίας που με επέλεξε για τη θέση. Το ρωσικό μπάσκετ είναι σε άνοδο, όπως φάνηκε από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Λονδίνο. Στόχος μου είναι να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος», ανέφερε ο Κατσικάρης που θα τεθεί αντιμέτωπος της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καθώς οι δύο εθνικές ομάδες συνυπάρχουν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

To Top