Κλάτενμπεργκ: «Ήθελα να αποκλειστεί η Αγγλία το 2016 για να σφυρίξω στον τελικό»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παραδέχτηκε πως… παρακαλούσε να αποκλειστεί η εθνική ομάδα της χώρας του, ώστε να μπορεί να διευθύνει τον τελικό του Euro 2016.

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν έκανε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη στήλη του στην Daily Mail. Ο Άγγλος παλαίμαχος διαιτητής και νυν επικεφαλής της ΚΕΔ της ΕΠΟ παραδέχτηκε πως… παρακαλούσε να αποκλειστεί η εθνική ομάδα της χώρας του, ώστε να μπορεί να διευθύνει τον τελικό του Euro 2016.

«Ο Μάικλ Όλιβερ και ο Άντονι Τέιλορ θα εκπροσωπήσουν την αγγλική διαιτησία στο Euro και είναι δίκαιο γιατί είναι οι καλύτεροι της Premier League, παρότι όλο και αποδυναμώνεται αυτό το γκρουπ. Θα χρειαστούν όμως τύχη για να πάνε μακριά στη διοργάνωση, όπως είχα κι εγώ πέντε χρόνια πριν. Αρχικά θα πρέπει να αποκλειστεί η Αγγλία όσο πιο σύντομα γίνεται. Εγώ είμαι φίλος της Αγγλίας και αυτή τη φορά θα τη στηρίζω, γιατί το 2016 ήθελα να αποκλειστούν. Όποιος διαιτητής πει το αντίθετο θα ήταν ψεύτης, γιατί όλοι θέλουν να σφυρίξουν σε ημιτελικό ή τελικό», τόνισε.

«Στα δικά μου παιχνίδια κατάφερα να αποφύγω τα μεγάλα λάθη. Αν προκαλέσεις συζητήσεις, τότε τελείωσες. Τα μεγάλα τουρνουά είναι τόσο σκληρά. Είναι και για τους διαιτητές νοκ άουτ η διοργάνωση, αν κάνεις ένα σοβαρό λάθος, έφυγες σπίτι σου. Η πίεση είναι μεγάλη και ο φόβος για αποτυχία η εξευτελισμό είναι πιο έντονος από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτό και ανακουφίστηκα μετά τον τελικό του 2016. Πιστεύω πως δεν έκανα την καλύτερη δυνατή διαιτησία, αλλά για όλους τους άλλους ήταν μια χαρά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια φωτογραφία παπαράτσι που λίγο έλειψε να τον «κάψει» παραμονές του περασμένου Euro. «Αν βγείτε για μπίρα παραμονή της διοργάνωσης, να φροντίσετε να μην είναι κανένας φωτογράφος τριγύρω. Η Daily Mail με είχε φωτογραφήσει να φεύγω από ένα μπαρ κοντά στο προπονητικό μας κέντρο και προκάλεσε συζητήσεις. Δεν μου έκανε όμως μεγάλο κακό, γιατί τελικά σφύριξα στον τελικό», ανέφερε.

To Top