ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπλόκο των αγροτών στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Κλειστή στο ύψος του Λευκώνα είναι, λίγο πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι, η εθνική οδός Σερρών- Θεσσαλονίκης, από αγρότες της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο μπλόκο που, όπως επισημαίνουν, τούς έστησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, εμποδίζοντάς τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, επισήμανε «δεν ξέρω για πόσο θα κρατηθεί κλειστός ο δρόμος. Εμείς δεν επιθυμούμε να κλείσουμε την εθνική οδό. Σκοπός μας είναι να πάμε με τα τρακτέρ μας στον Προμαχώνα και να παραταχθούμε».

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί αγρότες συγκεντρώνονταν στην διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα Σερρών.

«Είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία αντίληψη στο αγροτικό κίνημα και γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους αγρότες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι «στους τομείς που για δεκαετίες χωλαίναμε, καταφέρνουμε και βελτιώνουμε τα πράγματα. Στόχος μας είναι να αποζημιώσουμε το χιονιά σε λιγότερο από 6 μήνες, όταν πέρσι οι αποζημιώσεις δόθηκαν στο 7μηνο, ενώ παλαιότερα περνούσε ολόκληρος χρόνος. Εμείς πιστεύουμε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να είναι πλάι στον αγρότη».

To Top