ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλοπή! Τεράστια ποδοσφαιρική αδικία, 2-2 στην Τούμπα με ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις (videos)

Ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει νικητής από την Τούμπα, καθώς ήταν κυρίαρχος του αγώνα, προηγήθηκε με 0-2, αλλά δεν “τελείωσε” το ματς και στις καθυστερήσεις ο ρέφερι Μάρτσινιακ, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι, χαρίζοντας έναν βαθμό στον ΠΑΟΚ, 2-2! Μπερτόγλιο και Μάνος τα γκολ του Άρη. Ο Πολωνός μετά το 0-2, έπαιζε 90-10 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Μάνος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-3…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ…

Κάτω από τα δοκάρια ο Ζίβκοβιτς με τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον και Ροντρίγκο. Στα χαφ οι Σβαμπ, Τσιγγάρας με τον Καγκάβα ως επιτελικός και τους Ουάρντα-Ζίβκοβιτς στα άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ο Κρμέντσικ.

Με 4-2-3-1 ο Άρης και στο σημερινό ντέρμπι. Μπουσέ στο τέρμα, Σάκιτς και Σούντγκρεν στα μπακ και δίδυμο στα στόπερ οι Ροζ και Δεληζήσης. Στη μεσαία γραμμή, οι Σάσα και Τζέγκο ενώ πίσω από τον προωθημένο Μαντσίνι οι Γκάμα-Μπερτόγλιο-Μπρούνο.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ!

Παράσταση για έναν ρόλο το πρώτο 45λεπτο, με τον Άρη απόλυτο κυρίαρχο του αγώνα, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” είχαν ευκαιρίες, πέτυχαν ένα γκολ, ενώ αμυντικά κινδύνεψαν ελάχιστα.

Στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα, ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και μάλιστα δύο φορές. Ο Σάκιτς δοκίμασε το πόδι του στο 2΄, αλλά ήταν άστοχος, ενώ στο 7′, ο Γκάμα έπιασε ένα δυνατό σουτ, που είχε πορεία προς την εστία, αλλά βρήκε στον Μαντσίνι και κατέληξε άουτ. Η μεγάλη στιγμή του Άρη, στο 17΄. Ο Μπερτόγλιο από τα δεξιά, έκανε την σέντρα, ο Γκάμα αμαρκάριστος έπιασε στην κίνηση σουτ με το αριστερό και ενστικτωδώς ο Ζίβκοβιτς αποσόβησε το 0-1!

Αυτό ήρθε τελικά για τους “κιτρινόμαυρους” στο 26΄, όταν και πάλι ο Γκάμα σούταρε με δύναμη από τον άξονα, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε πλάγια δεξιά, με τον Μαντσίνι να γυρίζει και τον Μπερτόγλιο να πετυχαίνει ένα πανεύκολο γκολ και να ανοίγει το σκορ (0-1) στην Τούμπα!

Ευκαιρία καλή για τον ΠΑΟΚ στο 33΄. Σουτ του Σβαμπ που δεν πήρε τροχιά προς την εστία, νέο πλασέ του Κρέμντσικ που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πάνω από την εστία του Μπουσέ. Κεφαλιά του Βαρέλα στο 38΄, ψηλά άουτ, ενώ το γύρισμα του Κρέμντσικ στο 39΄, δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη του. Οι “κιτρινόμαυροι” έφταναν στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο, το 0-1 “σημάδεψε” τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΝΟΣ!

Το β΄μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να αλλάζει το σύστημά του σε 4-4-2, με τους Σφιντέρσκι-Κρέμντσικ στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως, η άμυνα του Άρη αντεπεξήλθε σε κάθε επίθεση. Πρώτη αξιόλογη τελική, ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ζίβκοβιτς στο 53΄, με τον Μπουσέ να κάνει την κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 69΄, ο Άρης πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Δημήτρη Μάνο να δίνει την χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ! Οι “κιτρινόμαυροι” έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, έφυγαν τέσσερις με δύο στην κόντρα, ο Μάνος έδωσε στον Γκάμα που πλάσαρε, έβγαλε ο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Έλληνας φορ την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του για το 0-2!

Στο 77΄, δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι στον ΠΑΟΚ, το οποίο με την χρήση του VAR, o ρέφερι το πήρε πίσω, ενώ στο 82΄, ο Μάνος έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-3! Σε κενή εστία, ο Έλληνας φορ, έκανε το πλασέ, αλλά ο Βιερίνια με τάκλιν, έδιωξε σε κόρνερ! Στο 84΄, ο Δεληζήσης με το κεφάλι διώχνει πάνω στην γραμμή το πλασέ του Βαρέλα, με τον Μπουσέ εξουδετερωμένο!

 

Στο 87΄, από ένα βαθύ γέμισμα, ο Ροζ δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Ίνγκανσον να βγαίνει απέναντι στον Μπουσέ, να πλασάρει και να μειώνει για την ομάδα του, σε 1-2. Στο 90+2΄, ο Μπουσέ έκανε την έξοδο, έδιωξε, αλλά ο Μαρτσίνιακ εφηύρε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ! Ο Βιερίνια ευστόχησε και πέτυχε το τελικό 2-2, στο 90+3΄. 

Ο Πολωνός διαιτητής ήταν αποφασισμένος μετά το 0-2, να γλιτώσει τον ΠΑΟΚ από την ήττα και το κατάφερε! Μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Άρη για ένα “διπλό” που το άξιζε σήμερα 100%!

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιερίνια, Βαρέλα, Ίνγκανσον, Ροντρίγκο (80΄Μπάμπα), Σβαμπ (80΄Καντουρί), Τσιγγάρας, Καγκάβα (46΄Σφιντέρσκι), Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Κρέμντσικ

Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86΄Μπεναλουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55΄Μάνος), Μπερτόγλιο (71΄Κάτσε), Γκάμα (71΄Σίλβα), Μαντσίνι (86΄Γκάνεα)

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ, Boηθοί: Σοκολνίτσκι-Λίστεβιτς, VAR: Γκιλ, AVAR: Μωϋσιάδης, 4ος: Βάτσιος

To Top