Κοινή επιστολή FIFA και UEFA ζητώντας απαντήσεις εν μέσω έρευνας για διαφθορά στην ισπανική ομοσπονδία

FIFA και UEFA έστειλαν κοινή επιστολή στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF) ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση μετά τις συλλήψεις που έγιναν σε έρευνα για διαφθορά την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία.

Ο γενικός γραμματέας της FIFA Ματίας Γκράφστρομ και ο Έλληνας γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης έστειλαν κοινή επιστολή στον πρόεδρο της διοικητικής επιτροπής της RFEF Πέδρο Ρότσα, εκφράζοντας την ανησυχία τους και ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, για τη φύση των καταγγελιών καθώς και για το ποιος ερευνάται.

Η RFEF απέλυσε δύο στελέχη την περασμένη εβδομάδα, όπως είπε ότι συνδέονται με έρευνα διαφθοράς πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα κεντρικά γραφεία της RFEF και ένα διαμέρισμα που ανήκε στον πρώην πρόεδρό της Λουίς Ρουμπιάλες, ενώ επτά άτομα συνελήφθησαν σε έρευνα για διαφθορά για μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη διοργάνωση του ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.
Ο Λουίς Ρουμπιάλες έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.
FIFA και UEFA αναζήτησαν επίσης πληροφορίες για τα επόμενα βήματα της έρευνας και τις ενέργειες που αναμένεται.

Η Ισπανία είναι μία από τις διοργανώτριες χώρες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, μαζί με την Πορτογαλία και το Μαρόκο, αλλά η RFEF αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει πρόσφατα μια σειρά από ζητήματα εκτός γηπέδου.
Τον Σεπτέμβριο, ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της RFEF και ένα μήνα αργότερα αποκλείστηκε από τη FIFA από όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες για τρία χρόνια για το φιλί στην παίκτρια Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της μετά τον θρίαμβο της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.
Ο Λουίς Ρουμπιάλες υποστήριξε ότι ήταν συναινετικό και αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αλλά εισαγγελέας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ζητά ποινή φυλάκισης 2-1/2 ετών για τον 46χρονο παράγοντα.
Ο Λουίς Ρουμπιάλες έκανε έφεση κατά του τριετούς αποκλεισμού που απορρίφθηκε από τη FIFA τον Ιανουάριο.

Ο Πέδρο Ρότσα ρωτήθηκε επίσης πότε η διαχειριστική επιτροπή θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή νέου προέδρου για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας.
Ο Λουίς Ρουμπιάλες επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο τον Σεπτέμβριο του 2020 για τετραετή θητεία.
Ο Πέδρο Ρότσα  ανέφερε ότι είναι «ουσιαστικό να διαχωριστεί και να αποσυνδεθεί η ομοσπονδία από την υποτιθέμενη εγκληματική συμπεριφορά ατόμων.
Δεν θα σταματήσουμε σε τίποτα για να εξαλείψουμε οποιαδήποτε υπάρχουσα αμφίβολη συμπεριφορά.»

To Top