Κομνηνός: «Το BCL παρουσιάζει μια νέα οπτική, δίνουμε απαντήσεις για το πλάνο μας» (vid)

Ο CEO του BCL, Πάτρικ Κομνηνός, είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων στάθηκε στις εντυπώσεις του από την διοργάνωση του Final 8, εξήγησε τους λόγους που έγινε η αλλαγή στο φορμάτ της νέας σεζόν και αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην κόντρα με την Ευρωλίγκα.

Αρχικά ανέφερε: «H φετινή σεζόν, λόγω όλων των ιδιαίτερων παραγόντων, είναι μοναδική. Μιλάμε για ένα τουρνουά που συμβαίνει μια φορά στα χρονικά εξαιτίας της επίδρασης του κορωνοϊού όχι μόνο στο BCL αλλά και στην αθλητική βιομηχανία γενικότερα. Προσεγγίσαμε όλοι μαζί αυτό το Final Eight, θέλοντας να το πραγματοποιήσουμε για να δώσουμε στις ομάδες μια ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλήτριες αυτήν την σεζόν. Ελπίζουμε πως την Δευτέρα, όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί, πως θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα μοναδικό εγχείρημα για όλους τους καλούς λόγους από οργανωτικής πλευράς. Έχουμε διανύσει το 75% της διαδρομής όμως μένουν ακόμα δύο παιχνίδια, τα οποία είναι και τα σπουδαιότερα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά μπορώ να πω πως τα σχόλια που έχω λάβει, είτε από τις ομάδες είτε από τους χορηγούς είναι εξαιρετικά. Για αυτό είμαστε χαρούμενοι, όμως ξέρουμε πως υπάρχει δουλειά ακόμα μπροστά μας».

Για την αλλαγή του format: «Το BCL ανέκαθεν είχε ένα plan B. Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων της νέας σεζόν πάρθηκε υπόψιν η ολοκλήρωση της φετινής, για αυτό άλλωστε έχουμε θέσει ως ημερομηνία έναρξης την 13η Οκτωβρίου. Το plan B εφαρμόστηκε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ανακοινώσαμε πως αλλάζουμε το σύστημα διεξαγωγής της regular season, από το παραδοσιακό των τεσσάρων γκρουπ των οκτώ ομάδων σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Αυτή η αλλαγή μας δίνει περισσότερη ευελιξία και περισσότερες ανάσες. Από τα 224 προγραμματισμένα παιχνίδια της regular season πέσαμε στα 94, κάτι που ευνοεί σίγουρα και τις ομάδες, καθώς μειώνονται τα ρίσκα. Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε γιατί όπως έχω πει δεν έχει σημασία πως αρχίζεις την σεζόν αλλά πως την τελειώνεις. Όλες οι διοργανώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρωθούν. Το βασικό ζήτημα για εμάς είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επενδυτές και τις ομάδες. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, αυτό μας το έμαθε ο κορωνοϊός, ωστόσο πιστεύω πως με την αλλαγή του format δώσαμε μια πρώτη απάντηση στις ερωτήσεις για τα φετινά μας πλάνα».

Για την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς: «Όποτε διοργανώνουμε ένα μεγάλο τουρνουά, επιζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχών. Δεν μπορείς να διοργανώσεις τίποτα σε ένα μέρος αν δεν έχεις την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Χρειάζεται να ελέγξεις τις εγκαταστάσεις και πολλά ακόμα. Στην προκειμένη περίπτωση, οι έλεγχοι αυτοί ήταν αυξημένοι, εξαιτίας του κορωνοϊού και των νέων πρωτοκόλλων. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση, όμως δεν είμαστε εμείς οι οικοδεσπότες. Εμείς είμαστε οι διοργανωτές, η ΑΕΚ είναι η οικοδεσπότης, οπότε εκείνη επικοινωνεί απευθείας με τις τοπικές αρχές. Υπήρχε μια εξαιρετική επικοινωνία που μας έδωσε την δυνατότητα να οργανώσουμε το event αυτό, καθώς έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα, αναφορικά με τις πτήσεις και την χρήση των εγκαταστάσεων. Η συνεργασία είναι εξαιρετική και επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς. Είδαμε μάλιστα πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λευτέρης Αυγενάκης, βρισκόταν στο γήπεδο για το Final Eight».

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
To Top